20 / 04 / 2024

ekononmi

ekononmi

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da merak edilmeye başlandı. Asgari ücret zammıyla ilgili hükümet cephesinden peş peşe açıklamalar gelirken, son yapılan açıklama da vatandaşları hayli heyecanlandırdı.

ekononmi Haberi

ekononmi

Türkiye'de milyonlarca kişi asgari ücretle çalışıyor. Ya da şirketler ücret politikalarını asgari ücret tutarından belirleyerek elemanlarına bu seviyelerde ödemeler yapıyor. Bu nedenle milyonlarca vatandaşın gözü kulağı da asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Hükümet cephesinden asgari ücretle ilgili gerçekleştirilen açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için hükümetin çalışmalarında neredeyse sona gelindi. Yaklaşık 6 milyon kişi “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT’de masadaki formüller neler?”, “Nasıl bir yol haritası izlenecek?” sorularına yanıt aranıyor. Bu doğrultuda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu flaş bir açıklamada bulundu ve EYT’nin yanı sıra asgari ücret değerlendirmesinde de bulundu.

EYT’lilere yönelik düzenleme hakkında milyonların gözü hükümet kanadından gelen son dakika açıklamalarına çevrildi. Son olarak Haber Global canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide...