19 / 04 / 2024

Ekspertiz işlemleri ev alanı mağdur ediyor

Ekspertiz işlemleri ev alanı mağdur ediyor

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul alımında bankanın anlaşmalı olduğu değerleme firmasıyla yaşanabilecek olumsuzluğa dikkat çekti. İşte Erilkun'un emlak alım sürecinde yaşananlara ilişkin uyarıları...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı?

Ev alanlar ya da yeni ev sahibi olanların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. İşte Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı? detaylı yanıtları!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018!

Emlak Konut GYO, daha önce 50 projesinden ev almış olan kimseler için bahar kampanyası başlattı. İşte Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018...

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ başvuru işlemleri!

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ başvuru işlemleri 18 Temmuz'da başladı ve devam ediyor. Projedeki ev fiyatları 138 bin 737 TL'den başlıyor.

Adana Seyhan Barış TOKİ başvuru işlemleri!

Adana Seyhan Barış TOKİ başvuru işlemleri yarın başlayacak. Projede ev fiyatları 195 bin 285 TL'den başlıyor.

Erzurum Aşkale TOKİ başvuru işlemleri!

Erzurum Aşkale TOKİ başvuru işlemleri 22 Ağustos'ta başlayacak. Projede ev fiyatları 66 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Çankırı Atkaracalar başvuru işlemleri!

TOKİ Çankırı Atkaracalar başvuru işlemleri 8 Ağustos'ta başlayacak. Projede ev fiyatları 69 bin 621 TL'den başlıyor.

TOKİ Trabzon Zağnos başvuru işlemleri 2016!

TOKİ Trabzon Zağnos başvuru işlemleri 2016 başladı ve devam ediyor. Toplamda 73 adet daire satışta olduğu projede ev fiyatları 107 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuru işlemleri!

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede ev fiyatları 91 bin 725 TL'den başlıyor.

Ekspertiz işlemleri ev alanı mağdur ediyor Haberi

Ekspertiz işlemleri ev alanı mağdur ediyor

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul alımını banka kredisi ile hayata geçirmek isteyenlerin, zorunlu olarak bankanın anlaşmalı olduğu değerleme firmasıyla çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Tüketici, değeri aşağı yukarı belli olan bir gayrimenkulün ekspertiz raporu için, prosedür ve süreç sıkıntısı nedeniyle işlemden vazgeçmek istese dahi, ödediği bedeli geri alamıyor. Şayet kullanacağı kredi tutarı ekspertiz raporunda çıkan bedelle örtüşmüyorsa farklı bankaya başvurduğunda da aynı prosedürü bir kez daha yaşıyor.”...