19 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu zorunlu mudur

Ekspertiz raporu zorunlu mudur

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanımlarında bankalar müşteriden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Ekspertiz raporu zorunlu mu?

Ekspertiz raporu, banka kredisi kullanılacak gayrimenkullerin değerinin belirlendiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki ekspertiz raporu zorunlu mu? İşte ekspertiz raporuna ilişkin yasal hükümler bu haberde...

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

Tapuda satış işlemi yapacak olan vatandaşlar sağlık raporu zorunluluğunun olup olmadığını merak ediyor. Peki, 65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi? Sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Ata GYO'nun AVM'lerinin kira geliri beklenen gelirin altında!

Ata GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Lüleburgaz Ata Corner Projesinden 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti. 

Akasya AVM'nin 2020 yılı kira geliri beklentinin altında!

Akiş GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Akasya AVM'den 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti.

Özderici GYO Yapıkredi Plaza ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2020 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. 

Özderici GYO Nuvo Dragos ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun Maltepe Nuvo Dragos projesi için hazırlatılan 31 Aralık 2020 tarihli ekspertiz raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Eskice arsası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Ekspertiz raporu zorunlu mudur Haberi

Ekspertiz raporu zorunlu mudur


Ekspertiz, taşınmaz malların değerini tespit ediyor. Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor.


Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


1- Ekspertiz raporu nasıl alınır?

Ekspertiz başvurusu istenilen bir firmaya veya bankaya yapılabiliyor. Banka da eksper işleri için anlaşmalı olduğu ekspertiz firmasına istenilen raporu çıkarttırabiliyor.


2- Ekspertiz raporu için gerekli belgeler nelerdir? 

-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir) 

-Gelir belgesi 

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası 

-İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)


3- Ekspertiz raporu zorunlu mudur? 

Ekspertiz raporu, konut kredisi kullanımında zorunlu olarak gerçekleştirilen adımlardan birisi oluyor. Konut kredisini verecek olan banka ekspertiz raporu incelemeleri ile müşterisinin konut kredisi alıp alamayacağını belirliyor. 


Konut...