18 / 04 / 2024

ekspertiz raporunda nelerin bulunması gerekir

ekspertiz raporunda nelerin bulunması gerekir

Ekspertiz raporları bankadan görevlendirilen eksperler tarafından hazırlanıyor. Banka kendi eksperini gönderdiği gibi müşteri kendi eksperini kendi de seçebiliyor. Peki, eksperlerin hazırladıkları ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

Tek-Art İnşaat gayrimenkullerinin ekspertiz raporlarını yayınlayacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tek-Art İnşaat gayrimenkullerinin ekspertiz raporlarını yayınlayacağını açıkladı. 

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Garanti Oto Ekspertiz İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maslak Şubesi açıldı!

Garanti Oto Ekspertiz İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maslak Şubesi kuruldu.Şirketin sermayesi ise 10 bin TL.

Saf GYO Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Saf GYO Mecidiyeköy İş Merkezi ekspertiz raporunu yayınladı.

Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı ekspertiz değerleme raporu yayınlandı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı ekspertiz değerleme raporu yayınlandı.

Alarko GYO Etiler Alkent AVM ekspertiz değerleme raporu yayınlandı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Etiler Alkent AVM ekspertiz değerleme raporu yayınlandı.

Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Büyükçekmece Eskice ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Büyükçekmece Eskice ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Eyüp Fabrika Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Eyüp Fabrika Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Sarıyer Maslak Arsası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Sarıyer Maslak Arsası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Alarko GYO Çankaya Ankara Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Çankaya Ankara Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

ekspertiz raporunda nelerin bulunması gerekir Haberi

ekspertiz raporunda nelerin bulunması gerekir

Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Konut ekspertizi, konut kredisinde zorunlu bir aşama olarak karşımıza çıkıyor.  Gayrimenkul ekspertizi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılan konutun değer tespit süreci olarak belirleniyor. Tespit edilen gayrimenkulün değeri doğrultusunda, banka tüketiciye vereceği kredi miktarını belirleniyor. 


Konut ekspertiz raporu konut kredisi miktarının belirlenmesi için konutun değer tespitinin yapılması şeklinde oluyor. Konusunda uzman ve lisanslı gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı bu ekspertiz raporuna göre kredi verecek olan kurum miktara karar veriyor. 


Ekspertiz raporların da  gayrimenkulün değerini düşürebilecek olası ihtimaller listeleniyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir değerlendirmeye de yer veriliyor.


Yanlış olduğu düşünülen ekspertiz raporlarına düzeltilmesi için itiraz edilebiliyor.  Müşteriler ekspertizlere ve bankaya dava açarak ekspertiz...