29 / 03 / 2024

ekspertiz raporunda yer alması gerekenler

ekspertiz raporunda yer alması gerekenler

Ekspertiz raporları bankadan görevlendirilen eksperler tarafından hazırlanıyor. Banka kendi eksperini gönderdiği gibi müşteri kendi eksperini kendi de seçebiliyor. Peki, eksperlerin hazırladıkları ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan bir yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş dönemsel finans tabloları belli oldu. Peki İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Etiler Polis Okulu arazisindeki rezidans için bilirkişi raporu geldi: Boğaziçi silüetini bozar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 6 Aralık 2021’de Yapı&Yapı şirketine 208 milyon avroya sattığı Etiler Polis Okulu arazisine ilişkin bilirkişilerden olumsuz görüşler belirtildi. İşte hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan detaylar...

Doğuş GYO'nun 2023 yılının ilk 9 ayındaki hasılatı 308 milyon 645 bin TL oldu!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla ara dönem faaliyet raporunda yer alan özet finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet finansal tabloları açıklandı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

ASCE GYO 2023 yılının ilk yarısında ne kadar kar etti?

ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları belli oldu.

Körfez GYO 2023 yılının ilk yarısında ne kadar kar etti?

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları açıkladı.

Kiler GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki faaliyet karı ne kadar?

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları açıklandı.

Vakıf GYO ne kadar hasılat elde etti?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem özet finansal tabloları belli oldu.

Şeker GYO 2023 yılının ilk yarısında ne kadar kar etti?

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları belli oldu.

İŞ GYO 2023 yılının ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları belli oldu.

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

ekspertiz raporunda yer alması gerekenler Haberi

ekspertiz raporunda yer alması gerekenler

Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Konut ekspertizi, konut kredisinde zorunlu bir aşama olarak karşımıza çıkıyor.  Gayrimenkul ekspertizi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılan konutun değer tespit süreci olarak belirleniyor. Tespit edilen gayrimenkulün değeri doğrultusunda, banka tüketiciye vereceği kredi miktarını belirleniyor. 


Konut ekspertiz raporu konut kredisi miktarının belirlenmesi için konutun değer tespitinin yapılması şeklinde oluyor. Konusunda uzman ve lisanslı gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı bu ekspertiz raporuna göre kredi verecek olan kurum miktara karar veriyor. 


Ekspertiz raporların da  gayrimenkulün değerini düşürebilecek olası ihtimaller listeleniyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir değerlendirmeye de yer veriliyor.


Yanlış olduğu düşünülen ekspertiz raporlarına düzeltilmesi için itiraz edilebiliyor.  Müşteriler ekspertizlere ve bankaya dava açarak ekspertiz...