25 / 04 / 2024

Elazığ Çatalçeşme kentsel dönüşüm çalışmaları

Elazığ Çatalçeşme kentsel dönüşüm çalışmaları

Elazığ’ın tarihi mahallelerinden Çatalçeşme Mahallesi Muhtarı Cengiz Güneş, “Olası bir depremde mahallede yaşayan insanların yüzde 70’i hayatını kaybedebilir” dedi. Güneş, mahallelerinde acilen kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu resmen Meclis'ten geçti. İşte o planlarla ilgili tüm detaylar...

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

Elazığ'da depremde ağır hasar gören caminin yıkımına başlandı!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Çatalçeşme Camisi'nin yıkım çalışmasına başlandı...

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

İzmir Cennetçeşme'de rantsal dönüşümle mücadele ediliyor!

Kentsel dönüşüm kıskacındaki İzmir Cennetçeşme halkı, başkanlık sistemiyle rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.

İzmir Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'ni incelemek üzere İzmir'e geliyor.

İlhan Usmanbaş'ın Selamiçeşme'deki evi kentsel dönüşüme giriyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Evin İlyasoğlu bu yazısında İlhan Usmanbaş ve eşi Atıfet Usmanbaş'ın İstanbul Selamiçeşme'deki evlerinin kentsel dönüşüme girmesini ele aldı.

Kastamonu Kırkçeşme dönüşümden yararlanamıyor!

Kastamonu’nun en eski muhtarlarından biri olan Kırkçeşme Mahallesi Muhtarı Tahsin Sakallıoğlu, mahallesinin sit alanı olması nedeniyle kentsel dönüşüm imkanlarından yararlanamadıklarını kaydetti.

Cengiz Güneş: Elazığ Çatalçeşme'de acilen dönüşüm yapılmalı!

Elazığ’ın tarihi mahallelerinden Çatalçeşme Mahallesi Muhtarı Cengiz Güneş, “Olası bir depremde mahallede yaşayan insanların yüzde 70’i hayatını kaybedebilir” dedi. Güneş, mahallelerinde acilen kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir Karabağlar Cennetçeşme'de dönüşüm yapılacak mı?

İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan önemli bir açıklama geldi.

Çeşme Merkez imar planı değişikliği askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Merkez Kentsel Sit Etkileme Geçiş ve Kale Koruma Alanı NİP-3699 plan işlem nolu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 21 Ağustos'ta askıdan inecek...

TOKİ Çeşme ve Antalya'da konut inşa edecek!

TOKİ, turizm bölgelerinde turizm çalışanlarına yönelik inşa ettiği toplu konut sayısını artıracak. Çeşme’de başlayan uygulama, Antalya’yla devam edecek. TOKİ, kentsel dönüşümde daha aktif rol oynayacak.

Cennetçeşme'de gecekondu fiyatları 1 milyon liraya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme için kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği iki uygulama bölgedeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Cennetçeşme'de gecekondu fiyatları 1 milyon liraya çıktı.

Elazığ Çatalçeşme kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Elazığ Çatalçeşme kentsel dönüşüm çalışmaları

Elazığ’ın tarihi mahallelerinden, eski adı Mornik ile hafızalarda ve hatıralarda yer etmiş olan Çatalçeşme Mahallesi Muhtarı Cengiz Güneş, mahallelerini anlattı. Güneş, verdiği röportajda, mahallelerinin eski günlerini mumla aradığını ve büyük sorunlarla uğraştığını ifade etti.


Muhtarlıkta kaçıncı döneminizi yaşadığınızı ve mahallenizin nüfusu ile seçmen sayısını açıklar mısınız?


Muhtarlıkta ilk dönemim. Mahallemizin toplam nüfusu 9 bin, seçmen sayımız ise 3 bin 300’dür.


Mahallenizin acilen çözülmesi gereken sorunları bulunuyor mu?


Mahallemizin hala açılmayı bekleyen caddeleri bulunuyor. Çıkmaz sokaklarımız bulunuyor. Bu sorunlarımızın acil olarak çözülmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız bizi ziyaret etmişlerdi. Bu sorunları kendilerine de iletmiştik.


Altyapı yönünden mahallenizin eksiklikleri var mı?


Altyapı yönünden mahallemizin büyük eksiklikleri bulunuyor. Mahallemizin yüzde 40’ında altyapı bulunmuyor. Yüzde 60’lık bölümde var olan altyapı ise yeterli değil. Belediye Başkanımız ile bu noktada...