27 / 04 / 2024

emeklilere fark ödemesi

emeklilere fark ödemesi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emekli sandığı emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye, fark ödemesi yapacağı bildirildi.

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Emeklilere farkı maaş zammı şoku! Memur ve işçi emeklisi arasında 1.300 TL fark olacak: Bu rakam her yıl katlanacak!

Yılbaşında zam bekleyen 15.8 milyon emekliden 13.3 milyonu zam oranı karşısında şaşıracak. Emeklilerin bazılarına yüzde 50, bazılarına da yüzde 37 zam uygulanacak. İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak!

Yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak.

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!

Hükümetin açıkladığı, memurlar ve emekliler için Ocak 2024 zammının yanında enflasyon farkı ödemesi yapılacağını gösterdi. Yıl sonu enflasyon öngörülerine göre belirlenecek bu fark ödemeleri, memurlar ve emekliler için ekonomik anlamda pozitif bir gelişme olarak görülüyor.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Emeklilere son dakika müjdesi! Yapı Kredi Bankası bu kadar promosyon verecek!

Yapı Kredi Bankası, emeklilere özel bir kampanya başlattı. Bu kampanya, 6 Nisan 2023 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında geçerli olacak ve emeklilere 8.500 TL'ye kadar nakit promosyon ödemesi sunacak.

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Maaşlara Temmuz zammı için görüşmeler önümüzdeki günlerde başlıyor. SGK Uzmanı Murat Bal, memurların enflasyon farkı ödemesi ve 6 aylık sözleşme farkı alacaklarını belirterek, “En düşük memur maaşına yapılacak zam yüzde 75’i bulabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere resmen son dakika müjdesi! Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli ve çalışanlara resmen son dakika müjdesi geldi... Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek... İşte detaylar...

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklilerden oluşan milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaşlarında yüzde 13,52 puanlık fark ödemesi yapılacak.

Emekli ve memur maaş farklarında tarih açıklandı mı? Maaş farkı ödemesi yattı mı? Herkes hemen baksın!

'Emekli ve memur maaş farkı ödemesi ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılıyor. Emekli ve memur maaş farklarında tarih açıklandı mı? Maaş farkı ödemesi yattı mı? Herkes hemen baksın!

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2022 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteğini açıkladı. Peki yeşil çayda fark ödemesi desteği ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere fark ödemesi müjdesi! O ürünlere fark ödemesi yapılacak! Şimdi bakın!

Türkiye tarım havzalarında üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteğinin uygulama esasları bu tebliğ ile belli oldu. İşte ayrıntılar...

emeklilere fark ödemesi Haberi

emeklilere fark ödemesi

SGK Başkanlığından yapılan açıklamada, kurumdan (5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre-4/1-c) emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişinin, 1 Temmuz 2015'ten geçerli olmak üzere aylıklarının fark tutarının ödeneceği belirtildi. 


Söz konusu kişilerin ödemelerinin, 2015 yılı ağustos ayı içinde, ilgili banka ve PTT şubelerinden, aylıklarını aldıkları gün itibariyle yapılacağı ifade edildi.


Ödeme takvimine ilişkin açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan; birinci grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara, temmuz ayı olmak üzere bir aylık tutarında, ikinci grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara, temmuz ve ağustos ayları olmak üzere iki aylık tutarında, üçüncü grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara, temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere üç aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara, temmuz ayına ait...