29 / 03 / 2024

Emlak satın almanın püf noktaları

Emlak satın almanın püf noktaları

Birikimlerimizi değerlendirmenin en güvenli yollarından biri gayrimenkul edinmektir. Peki önemli miktardaki birikiminizle emlak satın alırken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz?

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Şimdi otomobilleri satın almak mı, kiralamak mı daha mantıklı?

Araba almak isteyen milyonlarca kişi ve şirket, satın almanın mı kiralamanın mı daha mantıklı olduğunu araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Alman devini Türk şirketi satın aldı! Yerli sanayiye büyük katkı

Nurol Teknoloji, Alman seramik ham madde üreticisi Industriekeramik Hochrhein'ın çoğunluk hissesini satın alarak ileri teknik seramik teknolojileri alanında önemli bir adım attı.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Microsoft, 2023'te Netflix'i satın alacak!

Reuters'tan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi. Şirket, Microsoft'un 2023 yılında Netflix'i satın almak için harekete geçebileceğini öne sürdü. Bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olacak.

Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın aldı! Tam 1.2 milyar dolara!

Türk hızlı teslimat girişimi Getir, Alman rakibi Gorillas’ı 1,2 milyar dolar bedelle satın aldı. İşte o satın almanın merak edilen tüm detayları...

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Emlak Konut GYO Bodrum Yalıkavak'taki 2 arsayı 370.4 milyon TL'ye satın aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla ili, Bodrum ilçesi, Yalıkavak Mahallesi'nde yer alan 645 ada 33 parsel ile 645 ada 39 parsel numaralı taşınmazların satın alınmasına ilişkin protokol imzaladı. İşte ayrıntılar...

Emlak satın almanın püf noktaları Haberi

Emlak satın almanın püf noktaları

Avukat Umut Metin, emlak satın alırken, zarar görmemek için dikkat edilmesi gereken püf noktaları aktardı.


Birikimlerimizi değerlendirmenin en güvenli yollarından biri gayrimenkul edinmektir. Peki önemli miktardaki birikiminizle emlak satın alırken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz? Avukat Umut Metin uyarıyor, "Ev alıyorum derken kötü niyetli kişilerin eline düşmeyin"! İşte güvenle emlak edinmenin püf noktaları.


Avukat Umut Metin, Türkiye ekonomisindeki iniş çıkışlara karşı, yıllardır büyüttüğü birikimleri emlak yatırımına yöneltmek ya da bir ev edinmek isteyenlerin güvenle alış-veriş yapmaları için önemli hukuki uyarılarda bulundu.


Metin, özellikle son dönemlerde emlak yatırımı yapmak için yoğun talep gözlendiğini, ancak piyasada kötü niyetli ya da muteber olmayan müteahhitler tarafından çok sayıda kişinin dolandırıldığının altını çizdi.


İşte Avukat Umut Metin'den önemli uyarı ve öneriler.


Sıfır daire almak istiyorsanız, satıcı şirketin geçmişi...