06 / 12 / 2025

Emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için kılavuz

Emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için kılavuz

Emlak sektöründe kendi işini kurmak, Türkiye’de yaşayanlar için iş kurmanın en iyi yoludur. Halen ülkemizde kişisel girişimlerle birlikte 3 milyon civarında şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerin bir çoğu İstanbul’da kurulmuştur.

Emlak sektörüne dijital dönüşüm desteği! e-Devlet Kapısı'na entegre edilecek!

e-Devlet Kapısı’na entegre edilecek yeni dijital hizmetler, emlak sektöründe de dönüşümün kapısını aralıyor.

Son üç yılda inşaat sektöründe işçilik fiyatları fırladı! 

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, son üç yılda inşaat sektöründe işçilik fiyatlarının çok yükseldiğini, demir işçiliğinden dolar bazında bir örnekle açıkladı.

Emlak sektöründe büyük kriz: Fahiş ilan ücretlerine tepki çığ gibi büyüyor!

Emlak sektörü, ilan platformu Sarı Sayfa’nın uyguladığı yüksek fiyat politikasına karşı sesini yükseltmeye devam ediyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) tarafından Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu’na iletilen şikayetlerin sayısı 10 bine ulaştı.

Emlak sektöründe hareketlilik artıyor!

Emlak sektöründe son dönemde sunulan fırsatlarla birlikte Türkiye genelinde hareketlilik de artıyor.

Kadınlar, emlak sektöründe başarıdan başarıya koşuyor!

Emlak sektöründen kadınların başarısına değinen Aveb Proje Danışmanlık ve Yatırım Kurucusu Burçin Bolgönül, emlak sektöründe kadınların başarını kaleme aldı.

İnşaat sektöründe usta sayısı yüzde 50 azaldı! İnşaat işçileri iki katı ücret için deprem bölgesini tercih ediyor! 

İnşaat sektöründe işçi krizi devam ediyor. Deprem bölgesinde usta yevmiyelerinin diğer illere göre daha yüksek olması işçiler tarafından büyük talep gördü. 

Emlak sektöründe rekabet kızışıyor! Yabancı müteahhitler artık Kıbrıs'ta yap-sat yapabilecek!

KKTC’de yabancı yatırımcıların müteahhitlik yapmasına imkan anıyan yeni düzenleme, "Yap-Sat" sektöründe rekabeti artırırken, emlak ve turizm gibi diğer sektörlere de yabancı sermaye akışını oldukça hızlandırması bekleniyor.

İnşaat sektöründe 'işçilik balonu' 2 seneye kadar patlayacak! 5 yıldır piyasada elle tutulur iş yok...

İnşaat mühendisi Alper Kutlu, inşaat sektöründeki işçi sorununa değinerek '''işçilik balonu' 2 seneye kadar patlayacak! 5 yıldır piyasada elle tutulur iş yok.'' dedi.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği'nden Ankara'da çalıştay: Emlak sektörünün güncel sorunları masaya yatırıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Ankara’da gerçekleştirdiği lansman ve çalıştay ile emlak sektörünün güncel sorunlarını ve geleceğini masaya yatırdı. Söz konusu programda emlak sektöründe yapılan yenilikler, düzenlemeler ve sorunların çözümü konuşuldu.

TEDB ile yeni dönem başlıyor! Emlak sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılacak!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin, emlak sektöründeki kuralların yeniden yazılacağı kaydedildi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem resmen başladı! Yeni düzenlemeler emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak düğmeye basan Ticaret Bakanlığı, manipülatif ilanları takibe aldı. İzmir’de ev sahibinin isteğiyle ilan fiyatını artıran emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi. Peki sektör temsilcileri bu konu ile ilgili ne düşünüyor? 

Bakanlıktan emlak sektöründe fahiş fiyata 30 milyon 152 bin 253 TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak sektörüne yönelik denetimler kapsamında 2024 yılı 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 538 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30 milyon 152 bin 253 TL idari para cezası uygulandı.

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi resmen başlıyor.  Peki Doğrulanmış İlan Sistemi nedir? 

Emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için kılavuz Haberi

Emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için kılavuz

Emlak sektöründe kendi işini kurmak, Türkiye’de yaşayanlar için iş kurmanın en iyi yoludur. Halen ülkemizde kişisel girişimlerle birlikte 3 milyon civarında şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerin bir çoğu İstanbul’da kurulmuştur. Bu kılavuz Türkiye’de emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için hazırlanmıştır.


Önceden bir iş fikrine sahip olabilirsiniz, fakat bu fikri daha da geliştirmeniz lazım. Bu kılavuz, işinizi kurmaya karar vermeden önce bilmeniz ve çözmeniz gereken ana konulardan bahsetmektedir. Bazı hesaplamalar yapmalı, tahminler hazırlamalı, pazarınızı belirlemeli ve finans kaynaklarınızı hazır hale getirmelisiniz.


Türk Ticaret Kanunları’ını iyice biliyor musunuz? Ayrıca, girişimci olarak çalışacak mizaca sahip olup olmadığınızı düşünün. Türkiye girişimciler için iyi bir ülkedir ve yeni iş kuranlar pek çok farklı şekilde yardım alabilirler. Yeni iş kuranların yaşadığı en büyük sorunlardan biri, genellikle yeterli finansman...