19 / 04 / 2024

Emlakçı komisyonu ödemeleri

Emlakçı komisyonu ödemeleri

Emlak alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı ve satıcının emlakçı aracılığı ile buluşması ve anlaşmaları halinde emlakçıya komisyon bedeli ödeniyor. Peki emlakçı komisyonu nasıl ödenir?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte emlak vergisi 2024 ödeme tarihleri....

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçı komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı komisyonu, gayrimenkul alım satımı ve kiralama gibi işlemlerde tarafların en çok merak ettiği kalemler arasında yer alıyor. Peki, emlakçı komisyonu 2022 ne kadar oldu?

Emlakçı komisyonu 2021 ne kadar?

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik kapsamında emlakçı komisyonları sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu 2021 nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu 2021 ne kadar? İşte emlakçı komisyonu 2021...

Emlakçı komisyonu 2021!

Taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik taslağına göre emlakçı komisyonları sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2021? İşte emlakçı komisyonu 2021...

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlakçı komisyonu ödemeleri Haberi

Emlakçı komisyonu ödemeleri

Emlakçı komisyonu nasıl ödenir?

Emlak alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı ve satıcının emlakçı aracılığı ile buluşması ve anlaşmaları halinde emlakçıya komisyon ödeniyor. Emlakçıya ödenecek komisyon gerçekleşen bu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Emlakçı komisyonu, tarafların aralarında imzaladığı komisyon sözleşmesi doğrultusunda ödeniyor. Komisyon sözleşme örneği aşağıda yer alıyor. 


Sözleşme örneği

Bir taraftan …………………………… adresinde mukim …………………………………… (Bundan böyle ALICI olarak anılacaktır) ile diğer taraftan ……………………… ………………………………. adresinde mukim  ………………….……………. (Bundan böyle SATICI olarak anılacaktır.)  aşağıdaki şartlarda bir gayrimenkul satış sözleşmesi yapmışlardır.

            

1-Satıcı, maliki olduğu ……………. İli, …………..  İlçesi, …………………………………………, …… Ada, ….. Pafta, ….. Parselde kayıtlı    ……….. metrekare  gayrimenkulü toplam …………………………………….. karşılığında alıcıya satmıştır. Alıcı da yukarıda bilgileri verilen gayrimenkulü toplam ……………………………… karşılığında satıcıdan almıştır.


2-Alıcı, ödemekle yükümlü olduğu satım...