19 / 04 / 2024

en zengin milyarderler

en zengin milyarderler

Fransız ekonomist Thomas Piketty tarafından kurulan bir gruba göre, milyarderlerin küresel refahtan aldığı pay koronavirüsü salgını sırasında rekor seviyeye ulaştı. 

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu! 

Forbes 500 Türkiye’de 2024 yılının en zengin isimlerini açıkladı. Listenin zirvesine 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yerleşti...

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

En zengin yüzde 20’nin toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

ABD'nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine yerleşen Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altında yaşamaya başladı. Bu yer, 'milyarder sığınağı' olarak adlandırılıyor. 

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.

en zengin milyarderler Haberi

en zengin milyarderler

Fransız ekonomist Thomas Piketty tarafından kurulan bir gruba göre, milyarderlerin küresel refahtan aldığı pay koronavirüsü salgını sırasında rekor seviyeye ulaştı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Paris merkezli Küresel Eşitsizlik Laboratuvarı, Salı günkü raporunda, yaklaşık 2 bin 750 milyarderin dünya refahının yüzde 3,5’ini elinde tuttuğunun altını çizdi. Grup, bu payın 1995'te yüzde 1 seviyesinde olduğuna ve en hızlı yükselişin salgından itibaren gerçekleştiğine vurgu yaptı. 

"Milyarderlerin serveti 4,1 trilyon dolar daha arttı"

Raporun yazarlarından biri olan Lucas Chancel’e göre, Kovid-19 salgını trendleri, etkilerinin daha alttakilere yansıyacağı ve nihayetinde herkesin yararlanacağı beklentisi ile senelerdir zirvedeki insanlara yönelik hız kazanan politika sonrası oluştu.

Küresel Eşitsizlik Laboratuvarı’nın eş direktörü Chancel, verdiği bir söyleşide, “Pandemi öncesi zaten çok eşitsiz olan bir dünyanın tepesinde gerçekten bu kutuplaşma var....