19 / 04 / 2024

endonezya Sinabung Yanardağı

endonezya Sinabung Yanardağı

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sinabung Yanardağı çevresindeki köylerde tahliye!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köyler, askeri ekipler tarafından tahliye edilmeye başlandı. Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan yanardağ çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor.

Endonezya’da Sinabung Yanardağı faaliyete geçti!

Endonezya’da Sinabung Yanardağı faaliyete geçti. Yanardağın faaliyete geçmesi üzerine çevrede yaşayan 14 bin 300’ü aşkın kişi tahliye edildi.Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Kurulu Halkla İlişkiler Müdürü Sutopo Purvo Nugroho konu ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son Dakika! 6,1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın güney bölgelerinden biri olan Doğu Nusa Tenggara eyaletinde, 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kahve tiryakilerine kötü haber! Kahveye zam geliyor!

Dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden Brezilya ve Endonezya'da gerçekleştirilen araştırmalar, hava olaylarının kahve üretiminde verimi azalttığını gösterirken Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, kahve üretiminde yaşanacak düşüşün etkisiyle fiyatların zamlanacağını ifade etti.

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Dolar, euro ve altın yatırımcıları dikkat! Gözler çıkacak kararda

Piyasalar için kritik Merkez Bankası faiz kararları perşembe günü açıklanacak. Birincisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası, Japonya, Endonezya, Ukrayna ve Güney Afrika merkez bankaları da faiz kararlarını duyuracak.

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

endonezya Sinabung Yanardağı Haberi

endonezya Sinabung Yanardağı


Endonezya'da 400 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda önceki gün son bir haftadaki ikinci şiddetli patlama yaşandı. Bölgede görevli Teğmen Asurana Sukarna, "Patlama son iki haftadır görülen patlamaların en büyüğü. Ekipler 24 saat alarmda" dedi. 3 bin metreye kadar yükselen küller, 30 kilometre civarındaki yerleşim birimlerine yağmur şeklinde...