26 / 04 / 2024

enflasyon faiz

enflasyon faiz

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Vatandaşlar sürekli yatırım konusunda, mevduat mı? altın mı? döviz mİ? taşınmaz mı? nereye yatırım yapmalıyım diye araştırıyor. Enflasyon, geçim sıkıntısının yaşandığı son yıllarda elinde bir miktar parası olan vatandaşlar faiz getirisi olan mevduata yönlendiriyorlar.

8 kurum yeni enflasyon tahminini peş peşe açıkladı!

Ülkemizde 2023 yılı enflasyon beklentileri ayrışıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz artışlarına rağmen enflasyon beklentilerinin yüksek olduğunu açıkladı. Gündemden düşmeyen asgari ücret zammı enflasyon beklentilerini etkilerken, 8 kurumun enflasyon tahmini de dikkat çekti...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları son derece rekabetçi bir seviyeye ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, bankaların vadeli mevduat hesapları için sunulan faiz oranlarında belirgin bir artış yaşandı. Vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmak bu dönemde oldukça önemli bir finansal karar haline geldi.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Yabancı ekonomistler enflasyon verisini yorumladı: Merkez daha agresif olmalı!

Enflasyon verisi sonrası BloombergHT’ye değerlendirmelerde bulunan yabancı ekonomistler tüketici fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğin belirtirken, Merkez Bankası’nın agresif faiz artışları ile faiz ve enflasyon arasındaki makası daraltılması gerektiğini belirtti.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

enflasyon faiz Haberi

enflasyon faiz

AK Parti Türkiye Ekonomi Modeli adını verdiği yeni sistemle düşük faiz, yüksek ihracat adımını attı. 'Faiz sebep enflasyon sonuçtur' olarak açıklanan ekonomi modelinde büyümeyi desteklemek için faizler düşük tutuluyor. Düşük faiz enflasyonu tetikliyor. Faizlerin enflasyona paralel bir şekilde artması engellenince bu sefer gerek kişisel gerek kurumsal düzeyde tasarruflar dövize kayıyor.

Düşük faiz ortamında Türk Lirası cinsi varlıklar cazip olmadığı için ülkeye dışarıdan döviz girişi olmuyor tam tersine artan kırılganlık ve risklerle içerideki döviz arzı da dışarı kaçıyor. Bu nedenle bir süredir döviz likiditesinde ciddi bir açık yaşanıyor.

Hükümet döviz açığını azaltmak için şirketlerin elinde tuttukları dövizi piyasaya sürmesini istedi.

Döviz piyasasına yapılan ek düzenlemeler giderek artan döviz ihtiyacına dikkat çektiği için dolarizasyonu daha da artırması bekleniyor.

Peki şirketler bundan sonra ne yapar, süreç nereye doğru evrilir uzmanlar yorumladı.

BBC...