07 / 05 / 2024

engelli kenti projesi

engelli kenti projesi

Derneğin genel başkanı Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kentleşmesi için 2009'da Anadolu Engelliler Kenti Toplu Konut Yapı Kooperatifini kurduklarını söyledi. 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu...

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ engelli başvuruları başladı! 180 ay vadeyle kira öder gibi 3+1 konut fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis projesi için başvurular bugün başladı. Projeden en az yüzde 40 engelli vatandaşlar konut alabilecek.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Gürsoy Grup'tan Tataristan'a İsfanbul projesi!

Türkiye’nin ilk tema parkı İsfanbul projesi, Gürsoy Grup tarafından Tataristan’ın başkenti Kazan’da da inşa edilecek. Projenin içerisinde alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi bulunacak.

TOKİ Afyonkarahisar Zafer engelli başvuruları başlıyor!

TOKİ Afyonkarahisar Zafer Mahallesi engelli projesi için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Projede 33 adet konut bulunuyor.

Teknik Yapı Alsancak Projesi 3 ay sonra satışta!

Katar'ın başkenti Doha'da başlayan 2. Expo Turkey by Qatar, 19 Ocak'ta sona erecek. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, fuarda Alsancak Projesi'ni tanıttıklarını söyledi.

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

Antalya Engelli Mola Evleri hayata geçiyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak Engelli Mola Evleri Projesi’ni hayata geçiriyor.

Kocaeli Akçaray Tramvay Projesi'nin test sürüşü yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kenti raylı ulaşımla tanıştıracak olan Akçaray Tramvay Projesi'nin test sürüşü gerçekleştirildi

engelli kenti projesi Haberi

engelli kenti projesi

Anadolu Sakatlar Derneğince kurulan kooperatif ile Kayseri'de 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu. 


Derneğin genel başkanı Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kentleşmesi için 2009'da Anadolu Engelliler Kenti Toplu Konut Yapı Kooperatifini kurduklarını söyledi. Kooperatif olarak engellilerin daha konforlu ve huzurlu yaşamaları için "Engelli kenti" projesi hazırladıklarını anlatan Kılıç, Mimarsinan Mahallesinde 220 bin dönümlük bir arazinin Kayseri Büyükşehir Belediyesince kendilerine tahsis edildiğini anımsattı. 


Engelli konutlarının yapımına başladıklarını belirten Kılıç, "Şu ana kadar 200 daire inşa ettik. Tamamen biten evlere 100 ailemiz yerleşti. Mayısta tüm dairelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Üyemiz olan ve engelli bir bireye sahip ailelerimiz çok uygun fiyata ev sahibi olabiliyor. İnşallah 2021'de projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Proje sona erdiğinde 800 ailemiz burada ikamet edecek" diye konuştu. Büyük bir projeyi...