29 / 03 / 2024

ergene havzası sel

ergene havzası sel

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası’ndaki kirliliği bitirmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor...

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

Veysel Eroğlu: 13 yerleşimin atık su arıtma tesisi inşaatına başladık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ergene havzasında, biyokimyasal oksijen ihtiyacı kirliliği açısından 2007-2014 arasında gözle görülür bir iyileşme sağlandı" dedi.

Ergene Havzası'nda risk analizi yapılacak!

Ergene Havzasında hava kirliliği ve buna bağlı sağlık risklerinin araştırılması için TÜBİTAK destekli proje kapsamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerleşim ve sanayi bölgelerinde oluşan hava kirleticileri belirleniyor.

Ergene Havzası eylem planı toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça "Sanayi Atıksularının Yönetimi ve Sanayinin Su İhtiyacının Meriç'ten Temini" ile alakalı toplantıya iştirak etti.

Ergene Kara Boru Hatları İhalesi'ne 7 teklif!

Ergene Havzası OSB müşterek atık su arıtma tesislerinde arıtılmış atık suların, Marmara Denizine deşarjını sağlayacak toplama hatları ve derin deşarj sistemi olan, Kara Boru Hatları İhalesi gerçekleşti.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı!

Ergene Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriye Atıksu Arıtma Tesisi Şantiyesi toplantı salonunda Ergene'deki muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü'nde, yapımları tamamlanan işletmede görevlendirilecek olan personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi konusunda bir toplantı düzenlendi.

Ergene Havzası Koruma Planı kapsamında evsel atık toplantısı yapıldı!

İşletmeye alınacak tesislerde görevlendirilecek personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi hususunda Bölge Müdürlüğü 'ndeki toplantıya Uzunköprü Belediyesi tarafından da katılım sağlandı

Ergene Havzası'na öngörü sistemi!

NKÜ tarafından geliştirilen " Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi " ile Ergene Havzası 'ndaki arazilerin kullanım şeklinin ekosistem üzerindeki etkisi önceden görülebilecek.

ergene havzası sel Haberi

ergene havzası sel

Bakanlık tarafından yapılan uyarılara uymayan ve Ergene Havzası’nda kirliliğe neden olan 17 fabrikaya 979 bin lira para cezası kesildi.

Ergene Nehri ve civarını temizlemek için yoğun bir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgede faaliyet yürüten 40 fabrikada inceleme yaptı. Mobil atık su laboratuvarı bulunan iki mobil araçla yapılan denetimlerde çevre kirliliğine neden olduğu belirlenen 17 işletme hakkında uyarı ve para cezası uygulandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bölgeye yaptığı ziyaret sonrası yoğunlaşan denetimler sonucunda 2 işletmeye 122 bin lira, 3 işletmeye 81 bin lira ve 12 işletmeye de 41 biner lira olmak üzere toplamda 979 bin lira idari para cezası kesildi. Bakanlık ayrıca, para cezasına çarptırılan firmalara çevreyi kirletmeden üretim yapmak üzere gerekli düzenlemelere gidilmesi için süre...