23 / 04 / 2024

eskişehir Sivrihisar riskli binalar

eskişehir Sivrihisar riskli binalar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar'daki lojmanlar öğrencilere ve ailelere kiralansın önerisi!

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük kısmının boş ve atıl durumda olmasına tepki gösterdi ve binaların öğrencilerin ya da maddi durumu iyi olmayan kişilerin kullanımına verilmesini önerdi. 

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

TOKİ Eskişehir Sivrihisar 209 konut ihalesi bugün!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut müjdesi!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 11 Aralık 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ Eskişehir Sivrihisar kura sonucu 08.07.2020 listesi!

TOKİ Eskişehir Sivrihisar kura sonucu 08.07.2020 listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Eskişehir Sivrihisar kura sonucu 08.07.2020 listesi ve TOKİ Sivrihisar kura sonuçları listesi...

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 

Reysaş GYO Eskişehir'deki arsasını 3,7 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 237 ada 1 parsel üzerindeki 11 bin 254,26 metrekare büyüklüğündeki arsasını aylık yaklaşık KDV dahil 12 bin TL'den 10 yıllığına kiraya verdi...

Reysaş GYO Eskişehir'den 350 bin TL'ye gayrimenkul aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir Sivrihisar Kurşunlu Mahallesi'nde yer alan ve üzerinde taşıt muayene istasyonu bulunan gayrimenkulü 350 bin TL bedel ile satın aldı...

eskişehir Sivrihisar riskli binalar Haberi

eskişehir Sivrihisar riskli binalar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Ersin Güler ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Canbaz, Eskişehir’in tarihi Sivrihisar ilçesindeki yapıların deprem riskini araştırdı. 

“YÜZDE 90’INDA DÜZENSİZLİK VAR”

Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre; Eskişehir ve çevresinin hem faylardan etkilenme hem de deprem üretme potansiyeli taşıdığına dikkat çeken Güler ve Canbaz, sokak taraması yöntemi ile Sivrihisar'ın merkezinde inceleme yaptıkları 170 binanın sonuçlarını şöyle açıkladı:

- İlçe merkezinin kentsel dönüşüm ile eski binalarının yenilenmemesi, yaş olarak eski binaların çokluğunu depremde genel hasar riskini artırmaktadır.

- Taşıyıcısı duvar olan yapılarda 3 ve üzeri gibi yüksek kat sayısı özellikle depremde hasar riskini artırmaktadır. Yapılan çalışmada yüksek katlı yapıların azımsanmayacak oranda olduğu görülmüştür.

- Taşıyıcı duvarlarda boşlukların...