20 / 04 / 2024

esnek çalışma düzenlemesi geri mi çekilecek

esnek çalışma düzenlemesi geri mi çekilecek

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay "25 yaş altı ve 50 yaş üstündekiler için belirli süreli sözleşmelerin 2 yıla kadar koşulsuz olarak yapılması, çalışanların kıdem ve ihbar tazminatını ellerinden alır, emeklilik haklarına darbe vurur. Suistimale açık adımlar atılmamalı" dedi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Peki çalışma saatleri değişecek mi?

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret artışına ilişkin dikkat çekici mesajlar

TİSK tarafından düzenlenen Çalışma Hayatı İstişare Toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl başında uygulanacak asgari ücrete yönelik önemli mesajlar verdi.

Son 1 gün kaldı! Emekliye ek zam verilecek mi? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam düzenlemesi, TBMM gündeminde yer alacak. Emeklilere ek zam verilecek mi? sorusu merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından kritik bir açıklama geldi. 

CarrefourSA’da 3 kapılı gardırop 5 bin 120 TL’ye, çalışma masası 2 bin 40 TL’ye, kaşar peyniri 46,50 TL’ye düştü!

CarrefourSA’daki dev indirim kampanyası bugün sona eriyor. Carrefour’da 20 Eylül tarihinde CarrefourSA Kart sahiplerine özel 3 kapılı gardırop 5 bin 120 TL’ye, çalışma masası 2 bin 40 TL’ye, kaşar peyniri 46,50 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 20 Eylül 2023 fiyat listesi...

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

esnek çalışma düzenlemesi geri mi çekilecek Haberi

esnek çalışma düzenlemesi geri mi çekilecek

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlenmenin TBMM'den geri çekilmesini talep etti.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, vatandaşların birlik ve beraberliğini korunması gereken bu dönemde milyonlarca çalışan aleyhine herhangi bir karar alınmaması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Meclis'e sunulan "torba yasa"da çalışanları yakından ilgilendiren birçok maddenin de bulunduğunu belirten Atalay, bu maddeler arasında 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekiler için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasının da olduğunu anımsattı.

"Sigorta primi yatırılma yaşı 25'e yükselecek"

Esnek çalışma uygulamasını yaygınlaştıracak olan söz konusu düzenlemenin çalışma hayatının tüm dinamiklerini alt...