25 / 04 / 2024

ev kiraları ne kadar artacak

ev kiraları ne kadar artacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesinin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağına dikkat çekti ve düzenleme ile ilgili merak edilen her şeyi açıkladı...

Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kira artışına yüzde 25 sınırı geldi! 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yenilenecek kira sözleşmelerindeki yükseliş sınırını resmen açıkladı. Peki konut kiralarındaki yükseliş sınırı ne kadar? Ev kiraları ne kadar artacak? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiraları kaleme aldı. Peki kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

Ev kiraları cep yakıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde ev kiralarındaki fahiş yükselişleri kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Kira zulmünün önüne kim, nasıl geçebilir?' başlıklı yazısı...

Ev kiralarındaki artışın sebebi ne?

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi 2018 Temmuz'da yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. Peki, 2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

Edirne'de ev kiraları yükseldi!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’nci Başkanı Aytaç Feda, Edirne merkezde ev kiralarının çok yüksek olduğunu ifade etti. 

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

Arsaları üzerinde müstakil ev inşa etmek isteyen kimselerin ne kadarlık bir meblağı gözden çıkarmaları gerekiyor? 2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

28 Aralık'ta yayınlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı tapu harçları belli oldu. Peki 2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

ev kiraları ne kadar artacak Haberi

ev kiraları ne kadar artacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesinin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağına, uzatılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekti ve "Sadece geçici mahiyette yapılan bir düzenleme" diye konuştu. 

Bozdağ, TGRT Haber canlı yayınında, gündeme ilgili açıklamalarda bulunarak gelen soruları cevapladı.

Kira düzenlemesiyle ilgili soru üzerine Bozdağ, konutlardaki kira yükseliş miktarını yüzde 25'le sınırlayan düzenlemenin, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağına vurgu yaptı.

Peki 1 yıl sonra kira artışları nasıl olacak? İşte Bekir Bozdağ'ın konuyla ilgili o açıklamaları...

Bakan Bozdağ, kira düzenlemesinin uzatılmasının söz konusu olmadığını, sadece geçici mahiyette uygulamaya alınan bir düzenleme olduğunu belirtti. Bozdağ, "Türkiye'deki şu anki şartlar nedeniyle alınmış bir tedbir düzenlemesi." açıklamasında bulundu. 

Hükümetin, bir yandan konut sahibinin, diğer taraftan da dar gelirli kiracıların hukukunu korumak gibi iki...