20 / 04 / 2024

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 2 bin TL olan kira 10 bin TL'ye yükseltilebilir mi? 

Geçtiğimiz sene kira zammına yüzde 25 artış sınırının getirilmesinin ardından, ev sahibi ile kiracıların anlaşmazlıkları arttı. Peki kira zammı nasıl yapılır? 

Kenarda 10 bin TL'niz varsa ev sahibi olabilirsiniz! Bakın TOKİ'den müjde geldi!

TOKİ, birikmiş 10 bin TL'si olan vatandaşlara müjdeli bir haber veriyor. Artık ayda 1500 TL taksitle ev sahibi olmak çok daha kolay! İlk olarak 12 il için duyurulan kampanyaya şimdi Ziraat ve Halk Bankası üzerinden dahil olmak mümkün!

Kiracı ev sahibi ilişkisinde 10 soru 10 yanıt! Hukuki haklarınız neler?

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki kira artış anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor. Her iki tarafta ayrı soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde merak edilen 10 soru ve yanıtları...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Asgari ücretliler 1.650 TL taksitle ev sahibi olacak! Yüzde 25 peşinat, 20 ay vade fırsatı kaçmaz! 81 ilde başlıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde sona gelindi. Dev projenin detayları 13 Eylül Salı günü duyurulacak. Dar gelirlilere ve sgari ücretlilere yüzde 10 peşinat, 20 yıl vade imkanıyla ev sahibi olma imkanı sunulacak. İşte dev sosyal konut projesindeki son dakika gelişmeleri...

TOKİ 14 ile duyurdu! TOKİ ‘den yüzde 10 peşinatla ev sahibi olma fırsatı

TOKİ 14 ilde hayata geçireceği ucuz fiyatlı dairelerin haberini verdi. TOKİ’den yüzde 10 peşinatla 343.000 TL'ye ev sahibi olma imkanı veriyor. İşte detaylar!

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

Kocaeli'de akrabasından satın aldığı evin başkasına satıldığını öğrenen ev sahibi gerçek ev sahibinin kapıya dayanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Kiraya verdiği dairesine çilingir ile giren ev sahibine 10 ay hapis!

Kahramanmaraş'ta kira borçlarını ödemediği gerekçesiyle kiracısının oturduğu daireye tahliye için çilingir yardımıyla giren ev sahibi "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TOKİ'den 10 bin TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'nin başlattığı yeni ev fırsatı ile beraber dar gelirli aileler ev sahibi olabiliyor. İşte 10.000 TL peşinat ile beraber; ikamet şartı olmadan ev sahibi fırsatı için başvuru şartları...

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir Haberi

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?


Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu'nunun Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor.


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor. 


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir...