19 / 04 / 2024

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi

Kiracı, ev sahibinden oturmak istediği mülkü belli bir süreliğine kiralayan kişidir. Peki ev sahibi değişirse, bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte ev sahibinin değişmesi durumda meydana gelecek durumlar!

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

2011’de Bitcoin satın alan milyarderden yeni yatırım alanı tavsiyesi!

Bitcoin’i 2011’de satın alan milyarder, yeni yatırım alanlarını açıkladı. İşte bütün ayrıntılar...

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığına bin pişman oldu! Reklamverenlerin üçte biri Twitter'ı bıraktı

Büyük hayallerle Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk’ın işleri umduğu gibi gitmedi. Musk’ın şirketin başına geçmesiyle birlikte Twitter'a en büyük reklamverenlerin üçte biri sitede pazarlama yapmayı durdurdu. Milyarder iş insanı Elon Musk, bu durumdan aktivistleri sorumlu tuttu.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı, ev sahibinden oturmak istediği mülkü belli bir süreliğine kiralayan kişidir. Peki ev sahibi değişirse, bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte ev sahibinin değişmesi durumda meydana gelecek durumlar!

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Kiralar durmadan artarken ev sahibi kiracı kavgaları sürekli gündemde. En son İstanbul’un Fatih ilçesinde kiracı olan Gülhayat Ç. ve oğlu Mert ile haziran ayında evi satın alan R. Ergenlioğlu arasında bir kavga yaşandı. Neler yaşandı? İşte haberin devamı?

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Elon Musk’ın satın adlığı Twitter paralı mı olacak? Tüm dünya bu haberi konuşuyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ı 44 milyara satın alan Elon Musk, ücretli abonelik sistemiyle işleyen Twitter Blue’ya ağırlık vermeyi planladığını açıkladı. Twitter Blue’ya yapılan yatırımların ardından platformun ücretli aboneklikler sayesinde 10 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

İçinde kiracısı bulunan evi satın alan kimseler, kiracının tahliye sürecinde sorun yaşayabiliyor. Siz de "Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi Haberi

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi

Kiracının oturduğu ev satılır ve ev sahibi değişirse ne olur? Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi? Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kiracılar bu sorulara yanıt arıyor.

İşte merak edilen detaylar…

EVİ SATIN ALAN KİŞİ KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Kiracılar ve ev sahipleri bazı sorunlar ile karşılaşabilir. Satın alınan evle beraber pek çok problem meydana gelebilir. Fakat satın alınan evde kiracı varsa başka problemleri de beraberinde getirebilir. Satın alınan eve hemen yerleşmek isteyen ev sahibi için bu durum daha da zorluklar oluşabilir. Evi satın alırken sahip olduğunuz dairede yaşayan kiracının bir önceki ev sahibi ile yapmış olduğu sözleşmeyi kabul etmiş durumdasınız. Yasalara göre de kiracıların korunma durumu nedeni ile dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu yüzden konut satın alırken kiracı durumunu detaylı...