20 / 04 / 2024

eylül ayına ait Enflasyon oranları

eylül ayına ait Enflasyon oranları

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Eylül ayı dönemine ait Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 64,1 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

TÜİK açıkladı, dış ticaret eylül ayına göre azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin dış ticaret endekslerini bildirdi. İhracat birim değer endeksi, eylülde geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 17,1 düşüş gösterdi. Haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

THY eylül ayında 7,9 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarına göre yüzde 84,9 doluluk oranına yaklaşarak, toplamda 7,9 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Eylül ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu? Ne zaman belli olacak?

Eylül ayı enflasyon beklentisinin açıklanıp açıklanmadığına ilişkin soruların cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Emekli aylıkları ve kira artış oranı gibi birçok kalemde önem arz eden enflasyon oranlarının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Kia’dan bir müjde daha! Stonic modeline eylül ayında zam yok!

Kia, eylül ayına girilmesiyle beraber tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklarken, takipçilerini sevindirecek haberleri de beraberinde vermeye devam ediyor. Eylül ayı kapsamında Picanto ve Rio modellerine zam yapmayan Kia, Stonic modeline de zam yapmadığını açıkladı.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Ziraat Bankası’ndan eylül ayına özel 1.250 TL hediye! Başvuruyu yapan parayı kapacak!

Ziraat Bankası, tatil sezonunun kapanmasına sayılı günler kala yeni bir kampanya düzenledi. Tatil Sepeti ile iş birliği kapsamında düzenlediği kampanyayla 1.250 TL hediye edeceğini duyuran Ziraat Bankası, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Skoda Octavia’ya tamı tamına 50 bin TL eylül zammı geldi! Octavia’nın eylül ayı fiyatları resmen uçtu!

Skoda, Türkiye’de en sevilen ve tercih edilen modellerinden Octavia’ya eylül ayı kapsamında tam 50 bin TL zam yaptı. Octavia’nın yeni fiyatı Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanırken, yeni fiyatı görenler neye uğradığını şaşırdı.

Skoda’nın en çok sevilen modeli Fabia'ya eylül ayında 25 bin 633 TL zam geldi! İşte en ucuz Skoda Fabia fiyatı...

Skoda, eylül ayına girer girmez tüm modellerinin fiyat listesini tek tek revize etmeye başladı. Bu kapsamda, efsanevi modellerinden Fabia’nın da fiyat listesini güncelleyen Skoda, Fabia’nın Eylül 2023 fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı.

eylül ayına ait Enflasyon oranları Haberi

eylül ayına ait Enflasyon oranları

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları kapsamında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri, taşınmaz kira artışı hesaplamalarında kullanılıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Verinin kapsamı:

Üretim Kapsamı: Yurt içi üretimde önemli paya sahip üreticiler Yİ-ÜFE kapsamındadır.


Sektörel Kapsam: Madencilik ve Taşocakçılığı, İmalat, Elektrik ve Gaz, Su Temini.


Fiyat kapsamı: Üretici fiyatı, yurt içinde üretimi yapılan ürünlerin, KDV ve benzeri vergiler hariç, peşin satış fiyatıdır.


Hesaplama kuralları:

Endeks formulü: Laspeyres

Referans dönem: 2003

Temel fiyat endekslerinin hesaplanması: Fiyat oranlarının ortalaması alınmaktadır.

Ağırlıkların güncellenme sıklığı: Her yıl.

Cari ağırlıkların...