23 / 04 / 2024

eylülde konut satışları

eylülde konut satışları

Konut piyasasını canlandırmak için bir dizi önlem alınıyor alınmasına ama eylülde bizi temmuzdaki gibi yine dramatik bir satış gerilemesinin beklediği gerçeği de ortada.Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazısında konut satışlarını değerlendirdi..

Konut satışları 8 ay sonra ilk kez geriledi!

Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayından bu yana ilk kez Eylül'de geriledi. Talepte seçim öncesi bekleme ve döviz ve faizlerdeki yükselişin de etkisiyle, konut satışları Eylül ayında yıllık bazda yüzde 20.1 geriledi.

Eylül'de konut satışları yüzde 20 oranında azaldı!

Türkiye genelinde uzun süredir düşüş eğiliminde olan konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 oldu.

Eylül'de konut satışları azaldı!

TÜİK, Eylül 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni Türkiye genelinde konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 oldu.

Eylül ayında 92 bin 483 konut satıldı!

Türkiye'de konut satışları eylülde, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azaldı ve 92 bin 483 adede geriledi.

Eylül'de konut satışları yüzde 20 düştü!

Türkiye genelinde konut satışları, 2015’in Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 oldu.

Eylül'de konut satışları 8 ayın en düşük seviyesine ulaştı!

Eylül ayında konut satışları sekiz ayın en düşük seviyesine gerilerken, gözler seçim sonrasına çevrildi. Buna göre, konut satışları Ocak ayından bu yana ilk kez düşüş kaydetmiş oldu.

Konut satışları eylülde arttı!

İlimizde konut satışları geçen yılın eylül ayına göre yüzde 24 arttı. Ocak-Eylül dönemi verilerinde ise geçen yıla oranla düşüş yaşandı Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı konut satış istatistiklerini yayınladı.

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Eylül ayında en çok konut aranan ilçe Beylikdüzü oldu

Eylülde konut satışları geçen senenin bu ayına göre yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, ocak-eylül döneminde ise 14,9 azalma ile 900 bin 74 oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı...

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TÜİK tarafından Eylül 2022'ye ilişkin konut satış verileri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,9 azaldı ve 113 bin 402 oldu. 

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

eylülde konut satışları Haberi

eylülde konut satışları

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazısında konut satışlarını değerlendirdi. İşte o yazı:


Konut satışı temmuz ayında 81 bin ile neredeyse son üç yılın en düşük düzeyine inmişti. Ama bunda şaşılacak bir durum yoktu. Temmuzun üçte biri tatille geçmişti, ki bu pek rastlanan bir durum değildi; hele hele 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşanmıştı, ki bu hiç görülmüş bir şey değildi. Bütün bunların sonucunda da konut satışı dibe oturmuştu. Hatta, temmuzdaki satışın 81 bini bulması bile şaşırtıcı sayılırdı. O kadar az iş gününde, darbe girişi gibi herkesi şaşkına çeviren ve tüm ekonomik aktivitelerin adeta askıya alındığı bir ayda 81 bin rakamı bile gayet iyiydi.


Şimdi dayanak noktası olarak böylesine kötü bir ayı esas almak suretiyle ağustosu değerlendirmek ve gerçekleşen 115 bine...