20 / 04 / 2024

eyüpsultan yeşil alan

eyüpsultan yeşil alan

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nde anahtar teslim töreni yapıldı. 113 hak sahibine anahtarları verildi. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ın teslim tarihi açıklandı!

İstanbul Büyükşehir iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un yaptığı o son dakika paylaşımı...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta son durum ne? Ali Kurt'tan son dakika paylaşımı geldi!

İstanbul Büyükşehir iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta son durum ne? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un yaptığı o paylaşım...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta sona yaklaşıldı!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta sona yaklaşıldı. İşte proje ile ilgili son dakika detayları...

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nde teslimler başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 1. Etap projesinde teslimler başladı.  Temeli 25 Mayıs 2021 tarihinde atılan KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projesinde 664 konut ve 14 dükkan olmak üzere toplam 678 bağımsız birim yer alıyor.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 9'a ulaştı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 9'a ulaştı.

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

İBB tarafından gerçekleşen Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı yıkımları yeniden durduruldu.

İstanbul Eyüpsultan'da 18.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan gayrimenkulü 18 milyon 411 bin 580 TL bedelle satışa çıkardı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde inşaat hızlandı!

2016'da Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüm projesinin temeli 25 Mayıs'ta atıldı. Peki projede son durum ne?

AK Parti İstanbul İl Yönetimi'nden Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Geçtiğimiz gün KİPTAŞ ve İBB tarafından hayata geçirilen Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni gerçekleşmişti. Yüzde 100 uzlaşma sağlanan proje için AK Parti İstanbul yönetiminden açıklama geldi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

İBB önünde kentsel dönüşüm tepkisi: Eyüpsultan Yeşilpınar'da metrekareler kesiliyor!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşümle ilgili olarak bir grup mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde eylem yaptı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakinler, metrekarelerden de büyük kesintiler yapıldığına dikkat çekti.

eyüpsultan yeşil alan Haberi

eyüpsultan yeşil alan

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

Planda mevcut duruma uygun şekilde “belediye hizmet alanı, kreş, yeşil alan” düzenlemesi yapıldı. Fakat Cumhur İttifakı, çoğunluğunu kullanarak parselin tamamını “yeşil alan” ilan etti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Eyüpsultan'da yıllarca boş kalan alanın ne olacağı bir türlü kesinleşmemişti. Arazi 2003 tarihli planda yeşil alandı. 2010'da da parsele; “kültürel tesis, dini tesis ve yeşil alan” fonksiyonu verildi. Plan, açılan dava sonucu 2012'de yeşil alan miktarının azaldığı gerekçesi ile iptal edildi. Karar 2019'da kesinleşti.

TEKLİF REDDEDİLDİ

Yeni İBB yönetimi de parsel için plan teklifi yapıldı. Parsel, “kreş, yeşil...