29 / 03 / 2024

fabrikaların dönüşümü

fabrikaların dönüşümü

Çoğunluğu zamanında fabrika olan büyük endüstriyel binalar, bugün renkli ve canlı mekanlar olarak yeniden doğmaya başladı. Dönüşümleriyle çevresine büyük bir değer katan bu yapıların bazıları sanat merkezi bazıları ise müze ve galeri oluyor.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

Mustafa Dündar: Merkezdeki fabrikalar da dönüşüme ayak uydurmalı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı açıklamada Bursa’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresindeki fabrikaların şehir merkezi dışına taşınmasını istedi.

Mevcut stok sanayi sitelerinin dönüşümünde de kullanılmalı!

Şehir içinde kalmış artık verimlilik kaybına uğramış; üretim tesisleri, fabrikalar, sanayi siteleri, limanlarda kentsel dönüşümün detayları anlatıldı. Şehirleşmişlik mevcut stoku sanayi sitelerinin dönüşümünde de önemli rol oynuyor.

İMSAD'dan fabrikalar için kentsel dönüşüm talebi!

İMSAD, konutlara olduğu gibi fabrikalara da kentsel dönüşümün yapıldığı gibi bir proje uygulanmasını talep etti. İMSAD, Endrüstriyel dönüşümün gerçekleşmesi halinde; eski, sağlıksız binaların yerine, Batı ile rekabet edebilecek sanayi yatırımlarının olacağını savunuyor.

Kardemir fabrikasının temel atma yıl dönümü törenle kutlandı!

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın (kardemir) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 79. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Mehmet Ali Şahin, "Yaptığımız mücadele basit bir terörle mücadele değildir. Bu bir nevi kurtuluş savaşıdır" dedi.

Türk Demir Döküm ortaklarını VSDI adına çıkarıyor!

Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Demir Döküm ortaklarını Vaillant Saunier Duval Iberica S.L. ("VSDI") adına çıkarıyor.

Türk Demir Döküm, Vaillant haricindeki ortaklarını ortaklıktan çıkarıyor!

Türk Demir Döküm fabrikaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Demir Döküm, Vaillant Saunier Duval Iberica haricindeki ortaklarını ortaklıktan çıkarıyor.

Demir Döküm Fabrikaları genel kurul ilanını yayımladı!

Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş., 2013 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı ve Ekleri'ni yayımladı. Demir Döküm Fabrikaları Olağan Genel Kurul Toplantısı belirtilen gündemi konuşmak üzere 10 Haziran 2014 Salı günü toplanacak...

Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!

Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7/24 yaşayan kent kimliğine kavuşuyor. Eski fabrikaların yerinde rezidansların yükseldiği bölgede şu ana kadar 180 bin yapı stoğunun yüzde 28’i yenilendi

Dönüşüm projeleri ile tuğla ve kiremit fabrikaları kapasitelerini artırdı!

Türkiye 'deki tuğla üretiminin yüzde 25 'ini karşılayan Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki tuğla ve kiremit fabrikaları, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte teknoloji ve kapasite artırım yatırımlarına başladı...

Pashador İstanbul'un en iyi kentsel dönüşüm projesidir!

Pashador Bayrampaşa'nın İstanbul'un en iyi kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurgulayan Mutlu İnşaat CEO'su Furkan Hamzaoğlu, fabrikaların yaşam alanlarına dönüştürülmesine her zaman talibiz dedi...

Kentsel dönüşümün yıldızı fabrikalar oldu!

Yatırım için arazi bulmakta zorlanan gayrimenkul firmaları, eski fabrikaların yerine milyon dolarlık konutlar inşa ediyor

fabrikaların dönüşümü Haberi

fabrikaların dönüşümü

Uzun yıllar ülke ekonomisine katkıda bulunmuş fabrikalar, günümüzün ilginç mekanları olarak karşımıza çıkıyor. Mimarinin, tasarımın en güzel örneklerini sunan bu yapıların kimi sanat merkezi, kimi galeri, kimi ise müze... Birçok tarihi olaya tanıklık eden bu binalar yeni yüzleriyle sanat ve sosyal yaşama "Merhaba" diyorlar. Yaklaşık 60-70 yıl öncesine dayanan bu akımın Türkiye'de de örnekleri var.


AMBARDAN ARŞİV BİNASI

Fransa'daki Bordo Belediyesi arşivini sıra dışı bir mekana taşıdı. Nereye mi? Kentin Garonne Nehri kıyısında, tren yolu hatlarının ortasındaki endüstriyel bir ambara... Ambar, çalışma odaları, toplantı salonları, modern görüntüsü ve peyzajıyla kentin arşivine ev sahipliği yapıyor.




İÇKİ FABRİKASINDAN SANAT MERKEZİ

Cazibe merkezine dönüşen bir başka endüstriyel...