26 / 04 / 2024

faiz türü

faiz türü

Sanayi Bakanlığı tüketiciden kredinin yeniden yapılandırılmasında ek ücret talep edilemeyeceğine dair ifadeyi bankaların talebi üzerine ilgili tebliğden çıkardı. Kredi yapılandırmasında taraflar anlaşabilirse ek bir maliyetle borcun kalan vadesi uzatılabi

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Piyasaların gözü yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte detaylar...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Bitcoin, Fed'in faiz artırımından nasıl etkilenir?

Fed'in bugünkü toplantısında faiz arıtımına gideceği öngörülüyor. Peki faiz artırımı kripto paraları etkiler mi? Bitcon faiz artırımından nasıl etkilenir? İşte Beste Naz Süllü'nün konuya ilişkin o açıklamaları...

Faiz artırımı baskısı gayretleri beyhude bir çabadır!

TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum." ifadelerini kullandı. 

Janet Yellen: Faiz artırım ihtimali yüzde 50!

FED'in mart ayı toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali, Başkan Trump'ın konuşması öncesinde yüzde 50'ye tırmandı.

ABD'li ekonomistler FED'den faiz artırımı beklemiyor!

Amerikalı ekonomistler, Fed'in faiz artırımı konusunda beklentilerini paylaştı. Bu arada Ocak ayı FOMC, oy kullanma hakkına sahip üyelerin rotasyon kuralı çerçevesinde değişecek olması nedeniyle özel önem taşıyor.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası faiz artırımına 2017'de devam edecek mi?

Capital Economics, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası`nın faiz artırımlarına gelecek yıl da devam etmesini bekliyor.

FED'in faiz artırımı kararı ile önemli bir eşiği aştık!

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını 0,25 puan artırarak yüzde 0,50'ye yükseltti. Faiz artırım kararı oybirliğiyle alındı. FED on yıl aradan sonra ilk kez faiz artırımına gitti.

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yönetmelik!

2 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan 28695 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için haberimizi inceleyebilirsiniz...

faiz türü Haberi

faiz türü

 

Sanayi Bakanlığı'nın 29 Eylül 2007'de açıkladığı tebliğin taslağında yer alan, "kredisini yeniden yapılandırmak isteyen tüketicinin herhangi bir ücret ödemeyeceği" ifadesi, bankaların talebi üzerine metinden çıkartıldı.

Buna göre bankalar konut kredisini yeni bir ödeme planına göre şekillendirmek isteyen müşterisinden, mevcut krediyi kapatması için yüzde 2 erken ödeme cezasının yanında yeni açacağı kredi için ek masraflar isteyebilecek. Akbank Bireysel Kredileri Grup Başkanı Cem Muratoğlu, bankaların kredi yapılandırmasında bir maliyetle karşılaştığı için bu masrafları talep etmesi gerektiğini belirterek "Daha önce de pek çok banka bu masrafı tüketiciden alıyordu, tebliğle beraber bu netlik kazanmış oldu" dedi.

Sanayi Bakanlığı'nın konut kredilerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliği, konut kredisi kullanan tüketicinin dilediği takdirde kendi bankası veya bir başka...