20 / 04 / 2024

fatih belediyesi projeleri

fatih belediyesi projeleri

Yurt Gazetesi köşe yazarı Veysi Şahin bugün köşesinde " Fatih Belediyesi neden susuyor? " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Fatih Belediyesi neden susuyor? " başlıklı yazının devamı...

Mustafa Demir: Yatırımcıları Faith'e davet ediyorum!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tüm iş adamlarımızı bu Projemiz kapsamında, Tarihi Yarımada'ya yatırıma davet ediyorum. Bu süreçteki en önemli paydaşlarımız sizsiniz, dönüşümü birlikte gerçekleştirelim. " dedi.

Fatih Belediyesi İstanbul'un göbeğinde arsa satacak!

İstanbul İli Fatih Belediye Başkanlığı, İstanbul Fatih Ali Kuşçu Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

Fatih Belediyesi'nden İstanbul'un göbeğinde satılık arsa fırsatı! 

İstanbul İli Fatih Belediye Başkanlığı, Fatih Molla Gürani Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 172.17 metrekare alana sahip.

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan Fatih'te tarihi alana uzak 10 bin binanın, hak kaybı olmadan sahiplerince yenilenebilmesine ilişkin karar uyarınca iki ayda 750 vatandaşla görüşüldü. 

Fatih'te 10 bin bina için plan düzenlemesi!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan karara göre, ilçede tarihi alana uzak 10 bin bina, hak kaybı olmadan sahipleri tarafından yenilenebilecek. 

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

Fatih Dervişali Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Fatih Belediyesi tarafından Dervişali Mahallesi’nde hayata geçirilen ve aynı isimle anılan Dervişali Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

fatih belediyesi projeleri Haberi

fatih belediyesi projeleri

Çağlar boyunca farklı uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapan İstanbul, 8 bin 500 yıllık yerleşim geçmişi, 3 bin yıllık kentsel tarihi ile Avrupa ve Asya kıtalarının kesiştiği noktada geçmişten günümüze uzanan bir dünya kenti... Yüzyıllar boyunca çeşitli din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığı kozmopolit ve metropolit yapısını koruyarak tarihsel süreçte eşsiz bir mozaik halini alan İstanbul, uzun zaman dilimleri boyunca her alanda merkez olmayı ve iktidarda kalmayı başaran dünyadaki ender yerleşim yerlerinden biri. Roma İmparatorluğu (330-395), Bizans İmparatorluğu (395-1204) ile (1261-1453), Latin İmparatorluğu (1204-1261) ve Osmanlı İmparatorluğu (1453-1922) olmak üzere 1600 yıllık başkentlik tarihi ile dünyanın gözbebeği.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Sonuçlarına göre 14 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük...