23 / 04 / 2024

Ferdi iskan ücreti ne kadar

Ferdi iskan ücreti ne kadar

Bağımsız bölümler için alınan ferdi iskan ücreti ne kadar? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016!

Kat mülkiyeti tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kurulabiliyor. Bu süreçte belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016 ne kadar?

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

TOKİ Kayaşehir'den konut giriş ücreti açıklaması!

Boğaziçi Yönetim A.Ş. resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre Toplu Konut İdraesi Başkanlığı TOKİ, İstanbul Avrupa Yakası Kayaşehir'de inşa ettiği konutlar için konut giriş ücreti ile ilgili bir açıklama yaptı.

İskan ruhsatı nereden alınır?

Ruhsatlı binalar için, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki, iskan ruhsatı nereden alınır?

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

İskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mu?

Kiracı abonelik ücreti 2014!

Kiracının üzerine alması gereken abonelikleri arasında doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri bulunuyor. Söz konusu abonelik işlemleri bir bedel karşılığında yapılıyor. İşte kiracı abonelik ücreti 2014...

Ruhsat yenileme ücreti 2014!

İmar Kanununda yapı inşaatına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaatının bitirilmesi şartı yer alıyor. Aksi takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme ücreti 2014 ne kadar?

Ferdi iskan ücreti ne kadar Haberi

Ferdi iskan ücreti ne kadar

Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Bağlı olunan belediyelerden alınan ferdi iskan belgesi, söz konusu konutta yasal olarak oturumun başlama izni olarak ifade ediliyor. Bu belgenin alınmadığı dairelerin elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi abonelik başvuruları onaylanmıyor.


Ferdi iskan nasıl alınır?

Söz konusu Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olan ferdi iskan belgesi belediyeye istenilen belgelerle başvurularak yapılıyor.


İstenen belgeler..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 


Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Ferdi iskan masrafları belediyeden belediyeye farklılık göstermekle birlikte ferdi iskan masrafı...