29 / 03 / 2024

Fitch Ratings izmir belediyesinin kredi notunu yükseltti mi

Fitch Ratings izmir belediyesinin kredi notunu yükseltti mi

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Haziran ayında bir kademe yükselterek verdiği kredi notunu korudu. Aziz Kocaoğlu, “Attığımız doğru adımlar, uluslararası platformlarda onay görüyor. Gurur duyuyoruz” dedi.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda! Yeni yıl için buz kestiren rakamlar geldi!

Fitch Ratings, 2024 yılı petrol fiyatları tahminini yükseltti. Petroldeki yükselişin benzin ve motorin fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Küresel petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin ya da motorine indirim veya zam olarak yansımaya devam ediyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol arzında yaratabileceği kesinterin petrol fiyatlarında yükselişe neden olacağını ve 120 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Küresel piyasalar bu hafta açıklanacak olan kritik verilere kilitlendi!

Avrupa'da gözler Avro Bölgesi büyüme verisinde olacak. ABD'de fabrika siparişleri, içeride ise Pazartesi enflasyon, salı TÜFE bazlı döviz kuru, perşembe hazine nakit dengesi, cuma Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Fitch Ratings izmir belediyesinin kredi notunu yükseltti mi Haberi

Fitch Ratings izmir belediyesinin kredi notunu yükseltti mi


Dünyanın önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Haziran ayında bir kademe yükselterek verdiği kredi notunu korudu. Kentin ‘yatırım yapılabilir’ notu almasının uluslararası fonlar açısından çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ayakları yere basan ve tutarlı mali politikalarla attığımız doğru adımlar, uluslararası platformlarda onay görüyor. Gurur duyuyoruz” dedi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Haziran ayında dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings’in bir kademe yükselterek verdiği yatırım yapılabilir seviye olan kredi notunu korumayı başardı. Değerlendirmede, Büyükşehir’in azalan borcunun ve yatırım harcamalarını kendi kendine finanse etme kapasitesinin etkili olduğu belirtildi. Fitch tarafından 6. kez değerlendirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece kurumdan yine ‘onay’ almış oldu. 


İzmir’in aldığı “AA+ durağan” notunun, çok yüksek kredi kalitesi ve çok düşük kredi riski beklentisi anlamına...