24 / 04 / 2024

galatasaray üniversitesi yangını

galatasaray üniversitesi yangını

TÜYAK 2013-Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi...

Galatasaray Üniversitesi yangınının nedeni elektrik kabloları!

Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangının nedeni asansörün aşırı ısınan elektrik kabloları olduğu ortaya çıktı

Ertuğrul Günay: GSÜ binası yıkılıp yerine beton bina yapılamaz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "O bina aynen tamamlanacak, yerine yıkılıp beton bir bina yapılamaz'' dedi.

GSÜ Rektörlüğü: Binamızın eski haline getirilmesi çalışacağız!

Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü, dün çıkan yangın sonrası, eğitim öğretimin hiçbir aksama olmaksızın akademik takvimde duyurulduğu şekilde devam edeceğini bildirdi

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Galatasaray Üniversitesi 5 yıldır restore ediliyor!

2013'te çıkan yangında büyük hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nin 1992'den beri kullandığı İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı'nda restorasyon çalışması 5 yıldır devam ediyor...

Galatasaray Üniversitesi binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy'deki yerleşkesinde 147 yıllık saray binasında 5 yıl önceki yangının izlerinin silinmesi adına restorayon başlatılacak. 

Galatasaray Üniversitesi'nde restorasyon başladı!

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, 3.5 yıl sonra başlayan restorasyon için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı tahrip olan Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Galatasaray Üniversitesi 3 yıldır restorasyon bekliyor!

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binası, 22 Ocak 2013’te çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Binanın restorasyonu yaklaşık üç yıldır bekliyor. Peki neden restore edilmiyor?

Galatasaray Üniversitesi'ne geçici çatı yapılacak!

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki 145 yıllık tarihi binasının 3 yıl önce yanan çatısı, sonunda onarılıyor. Çatı örtüsü yapılması işi ihalesini Güryapı Restorasyon aldı...

Galatasaray Üniversitesi neden restore edilemiyor?

Vakıf Başkanı İnan Kıraç, törende yaptığı konuşmada, Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangının üzerinden 35 ay geçtiğini anımsattı. Kıraç şunları söyledi, “Bugüne kadar bir netice alamadım. " dedi.

Galatasaray Üniversitesi için restorasyon kampanyası başlatıldı!

Galatasaray Üniversitesi'nin yanan çatısının 3 yılda onarılmaması, "Turistik tesis mi olacak" endişesini yaratırken, 14 sivil toplum örgütü "Restorasyon yapılsın" kampanyası başlatıldı.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çıkan yangın söndürüldü. Çapa'daki hastanenin acil dahiliye bölümünde, evrak deposundaki elektrik panosunda çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edildi.

İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi'nde idari mali işler ve strateji daire arşivlerinin olduğu binada nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Basketbol salonunda yangın çıktı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) Orduspor ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan karşılaşma, salonda çıkan yangın nedeniyle yarıda kaldı. Taraflar emniyet güçleri tarafından salon dışına çıkarıldı.

Galatasaray Üniversitesi’nde tadilat başlayamıyor!

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binası yanalı iki yıl oldu. Yangının ardından, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu vakfın sunduğu projeyi kabul etmedi.

galatasaray üniversitesi yangını Haberi

galatasaray üniversitesi yangını


Haydarpaşa Garı, Galatasaray Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası, Kapalıçarşı Örücüler Kapısı…


Bunlar hepimizin bildikleri. Ama en son 18 Ekim’de, iki hafta önce, Sarıyer’deki tarihî bir bina daha yangına teslim oldu. Son yirmi yılda İstanbul’da toplam yetmiş beş tarihî yalı yangın sebebiyle yok oldu.  14-15 Kasım günlerinde düzenlenecek TÜYAK 2013–Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde The Marmara Taksim Hotel’de dün gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi. Mesela, Haydarpaşa Garı’ndaki yangının sebebi çatı izolasyonunda ısıtıcı kullanılmasıydı. “Yaktılar, otel yapacaklar, otopark yapacaklar diye yazılıyor çiziliyor ama aslı yakılıyor değil, yanıyor. Bu binaları yakan tek bir sorumlu var, o da içinde oturanlar.” diyor ve ekliyor Kılıç: “Ama...