20 / 04 / 2024

gayrimenkul ilanları

gayrimenkul ilanları

1 Kasım seçimlerinden önce yatırımcıların beklemede kaldığı gayrimenkul sektöründe seçim sonrası canlanma yaşanıyor.

İlk özel müzayede 26 Mart'ta!

Türkiye'de şahıslara ve şirketlere ait gayrimenkullerin satılacağı ilk müzayede 26 Mart'ta gerçekleştirilicek.

Gayrimenkul ilanlarında vadedilenlere dikkat!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper gayrimenkul reklamlarında yer alan ancak, sözleşmede yer almayan şartlar nedeniyle şirketlere dava açılabileceğini belirtti.

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

İki ilde satılık ve kiralık 34 gayrimenkul!

Ankara ve Aydın'da yer alan toplam 34 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte o ihale ilanları...

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Sahte ev ilanları vatandaşları mağdur ediyor!

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Emlakçılıkta doğru fiyat satışı hızlandırır!

Günümüzde kafa karışıklığı yaratan gayrimenkul ilanları alıcı bulamazken, doğru değeri olan gayrimenkuller kısa sürede alıcı buluyor.

1 Ocak'ta başlıyor! Yaptırım gelecek!

Gayrimenkul ilanlarına yönelik beklenen uygulama 1 Ocak’ta hayata geçiyor. Taşınmaz satışına yönelik yönetmelikte yapılan düzenleme ile yetki belgesi olmayanlar artık gayrimenkul ilanı veremeyecek, yanıltıcı ve sahte ilanlarla ilgili de yaptırım uygulanacak. 

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.

Ziraat Bankası'ndan gayrimenkul satışı!

Türkiye’nin köklü bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası A.Ş. gayrimenkul satışı yapıyor. Alım ilanları Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan sayfası ilangovtr tarafından yayınlandı.

Ziraat Bankası gayrimenkul satış ilanları ilangovtr’de!

Basın İlan Kurumu ve Ziraat Bankası AŞ arasında yapılan işbirliği sonucunda Banka’ya ait gayrimenkullerin satışına ilişkin ilanlar Türkiye’nin ilan portalı "ilangov.tr’de"  yayınlanmaya başladı.

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70'i satıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Haziran'da 190 bin konut satıldı 100 bini kredi ile alındı, Temmuz'da ise 230 bin konut satıldı 130 bini kredi ile alındı" dedi ve konutta stokların bittiğini, ilanların yüzde 70'inin gittiğini belirtti...

gayrimenkul ilanları Haberi

gayrimenkul ilanları

1 Kasım seçimlerinden önce yatırımcıların beklemede kaldığı gayrimenkul sektöründe seçim sonrası canlanma yaşanıyor.  Seçimlerin ardından öngörüldüğü gibi; ekonominin can damarı olan gayrimenkul sektöründe ivme yukarı doğru çıkmaya başladı. Uzmanlar yılsonuna kadar satışlarda büyük artış bekliyor. 


Ekim ayının son 15 günü ile Kasım ayının ilk 15 günü karşılaştırıldığında, Türkiye genelinde ilan sayılarının yüzde 55 oranında arttığını belirten Özörnek, “Kategori bazında baktığımızda satılık konut ilanları yüzde 70, kiralık konut ilanları yüzde 34, satılık işyeri yüzde 49, kiralık işyeri yüzde 40, satılık arsa ilanlarının ise yüzde 61 arttığını görüyoruz. Seçimlerden sonra sektörün canlanacağı ve yatırımların hızlanacağı zaten beklediğimiz bir şeydi. İlk veriler de bu beklentiyi doğruladı” şeklinde konuştu.


Haziran 2015 seçimleri ile bekleme pozisyonu alan yatırımların siyasi belirsizliğin sona ermesiyle hızlı bir şekilde gerçekleşmeye...