26 / 04 / 2024

gecekondulaşmanın getirdiği sorunlar

gecekondulaşmanın getirdiği sorunlar

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Ferman Toprak Beykoz'daki lüks villasının tadilatını yapan işçilere saldırdı!

Ferman Toprak, Beykoz'daki lüks villasının tadilatı için çağırdığı işçilere sözlü tartışmanın ardından sopa ve silah kabzasıyla saldırdığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri. Vatandaşın ödeyemeyeceği seviyede zam geliyordu. Bakanlık harekete geçti

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri site aidatları. Aidatlara öyle zamlar geliyor ki vatandaşların ödeyemeyeceği seviyelere çıkarılıyordu. 3 Bakanlık konuyu çözmek için harekete geçti.

1 dolar 7 gün sonra işte tam bu kadar olacak! Rakamı duyanların ayakları yerden kesildi! Şimdi bakın, pişman olmayın!

1 dolar 7 gün sonra işte tam bu kadar olacak! Rakamı duyanların ayakları yerden kesildi...Şimdi bakın, pişman olmayın!..

Emekli aylığı ikinci kez taşınır mı? 4A, 4B ve 4C için emekli maaşı nasıl taşınır?

Emekli maaşı taşıma konusu uzun bir süredir gündemde yer alıyor. Emekli maaşlarına bankaların getirdiği emekli promosyon ödemeleri ile taşıma işlemi yoğun şekilde araştırılıyor. İşte o detaylar!

EYT'de hazırlıklar tamam! Milyonların beklediği tarih verildi! Emeklilere zam, sözleşmeliye kadro yolda!

Memurlara ek gösterge verilmesini öngören taslağın ardından hükümetin sözleşmeli personel ve EYT konusunu gündemine getirdiği belirtildi. İşte AK Parti'nin yasa çıkaracağı o tarih...

Ev taşımanın püf noktaları neler? 

Yeni bir eve yerleşen vatandaşların en büyük derdi taşınma işlemleri oluyor. Çoğu zaman zahmetli ve yorucu olan taşınma işlemleri birkaç püf noktayla daha kolay bir hale geliyor. İşte ev taşımanın püf noktaları...

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte uzaktan çalışmanın esasları!

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, uzaktan çalışmanın yapılacağı zaman aralığı ve süresi iş sözleşmesinde belirtecek. Uzaktan çalışmada iletişimin yöntemi ve zaman aralığı uzaktan çalışan ile işveren tarafından belirlenecek.

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

gecekondulaşmanın getirdiği sorunlar Haberi

gecekondulaşmanın getirdiği sorunlar

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın İletişim Ofisi'nde açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıllardır, İstanbul da kangren olmuş hazine arsaları üzerinde yaşayan yüz binlerce kişiye Binali Yıldırım'dan çözüm müjdesi geldiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Gecekondu olarak nitelendirilen, geçmişte tapu tahsis belgesi almış İstanbullular ve Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup imar barışından faydalanan İstanbulluların tapularını 2B vasfındaki arsaların satışında olduğu gibi makul bedel ve taksitle alabilmelerini sağlayacağız.

Yine, Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme ile birlikte ceza miktarlarını da bina maliyetinin yüzde 5-10'una çekeceğiz. Böylece hemşehrilerimizin tapu sahibi olurken önlerinde ilave bir maliyet olan...