20 / 04 / 2024

geçitköy barajı

geçitköy barajı

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

KKTC Su Temin Projesi'nde borular döşenmesi Haziran'da başlıyor!

Proje kapsamında, deniz geçişinde kullanılacak boruların döşenmesi için montaj gemisi Haziran ayında çalışmaya başlayacak . Türkiye'den götürülecek suyun 3 Temmuz 2014'te KKTC Geçitköy Barajı'na aktarılması hedefleniyor

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bungalov evlere yönelik faaliyet gösteren turizm acentesi Tatilox.com  Kurucu Ortağı Ahmet Çavğa, kış turizminde ve balayı çiftleri arasında bungalov evlere rağbetin her geçen yıl arttığını açıkladı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi! 

Akaryakıt fiyatları yüzde 100'e yakın arttı. Bu durumdan şehirlerarası taşımacılık ve nakliye sektörü de etkilendi. Nakliyelerde geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi. İşte detaylar...

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

ŞOK Market indirimde atağa geçti! Yüzde 30'a varan indirimi duyurdu! Dört gözle beklenen o ürün 21 TL'ye çakıldı!

ŞOK Market 25 Ocak Çarşamba aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK Market indirimde atağa geçti! Yüzde 30'a varan indirimi duyurdu! Dört gözle beklenen o ürün 21 TL'ye çakıldı. İşte 25 Ocak 2023 fiyat listesi...

Geçen yıl 100 liraya dolan gıda sepeti şimdi kaç liraya doluyor?

Birleşik Kamu İş Sendikası'nın yaptırdığı araştırmada geçen yıl Eylül ayında 100 liraya dolan gıda sepetinin bugün kaç liraya dolduğu gözler önüne serilirken aynı dönemde, emeklinin ve çalışanın 100 lirasının ise bugün ne kadar olduğu soruları yanıt buluyor.

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2020 yılı net zararı geçmiş yıl zararına aktarılacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün konsolide TFRS mali tablolarındaki 17 milyon 135 bin TL, 2020 yılı net zararının geçmiş yıl zararlarına aktarılması ve şirketin geçmiş yıl zararlarından karşılanmak üzere birinci tertip yasal yedeğe 334 bin TL ayrılmasına karar verildi.

geçitköy barajı Haberi

geçitköy barajı

"Asrın Projesi" olarak nitelendirilen, KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, "KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "KKTC'nin su meselesini kökünden çözülmesine" yönelik verdiği talimatın ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, yıllardır su sıkıntısı çeken KKTC'nin su ihtiyacını karşılamak amacıyla "KKTC Su Temin Projesi" hazırlandı.


"Asrın Projesi" olarak ifade edilen "KKTC Su Temin Projesi"nin Türkiye tarafında yer alan "Alaköprü" ve KKTC tarafındaki "Geçitköy" barajları, planlandığı üzere Mart 2014'de tamamlandı. 7 Ağustos'ta ise deniz geçiş boru hattı çalışmaları sona erdi.


Projenin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve...