19 / 04 / 2024

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidatları yazdı. Peki giriş katında oturanlar aidat öder mi?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör masraflarına katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör masraflarını kaleme aldı. 

Kaçak katta oturanlar gider masrafı öder mi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaçak katta oturanların gider ödemelerini kaleme aldı. 

Zemin katta oturanların hakları!

Apartmanda bağımsız bölümlerin sahipleri, kat maliki olup; apartmanda eşit hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor. Peki, zemin katta oturanların hakları nelerdir? Çatı katında oturanların hakları nelerdir?

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Posta Gazetesi Yazarı Tamaer Heper hukukla ilgil itüm sorularınızı yanıtlıyor. Tamer Heper, giriş kattakilerin asansör parasını ödeme gibi bir zorunluluğu var mı sorusuna cevap verdi.

Zemin katta oturanlar asansör masrafına katılır mı?

Anagayrimenkul yönetimi ile ilgili yasal esasların yer aldığı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince zemin katta oturanlar asansör masrafına katılır mı? Asansör masrafının ödenmemesi için yönetim kurulunda karar alınabilir mi?

Kültür yatırım ve girişimleri taşınmaz kullandırma işlemleri!

Kültür yatırım ve girişimlerinde taşınmaz kullandırılması yönetmeliğine göre Kültür ve Turizm Bakanlığına taşınmaz tahsis edilebiliyor. İşte Kültür yatırım ve girişimleri taşınmaz kullandırma işlemleri ile ilgili hükümler...

Hangi taşınmazlar kültür yatırım ve girişimlerinde kullanılıyor?

Kültür yatırım ve girişimlerinde taşınmaz kullandırılması hakkında yönetmelik hükümlerine göre hangi taşınmazlar kültür yatırım ve girişimlerinde kullanılıyor? İşte Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen taşınmazlar...

Kültür yatırım ve girişimlerinde taşınmaz kullandırılması yönetmeliği!

Kültür yatırım ve girişimlerinde taşınmaz kullandırılması yönetmeliği 25972 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, taşınmazların kültür girişimci veya yatırımcılarına kullandırılması işlemleri ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Giriş Kayaşehir projesinin havadan en yeni görüntüleri!

Makro İnşaat ve Akyapı tarafından hayata geçirilen Giriş Kayaşehir, Bahçetepe İstanbul'un ticari alanlarından oluşuyor. Giriş Kayaşehir'de ükkanların alanları 30 metrekare ile 116 metrekare, teraslı dükkanların alanları ise 50 metrekare ile 52 metrekare

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı Haberi

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır?" sorusunu sordu. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkesçe bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınmak mümkün değildir. Fakat bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerli olabilir. Çoğunluk olarak uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf olduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme alabilir ve bu konuyla ilgili olarak yönetim planı değişikliği isteyebilirsiniz. Gerçekleştirilen toplantıda bu yönde bir karar alınmazsa bulunduğunuz yerde...