27 / 04 / 2024

Gothard tüneli

Gothard tüneli

Kuzey Avrupa'yı İsviçre üzerinden İtalya'ya bağlayacak olan 57 kilometre uzunluğundaki Gothard tüneli tam bir yıl sonra 1 Haziran 2016'da hizmete açılacak.

57 kilometrelik Gothard tüneli 2016'da açılacak!

Kuzey Avrupa’yı İsviçre üzerinden İtalya’ya bağlayacak olan 57 kilometre uzunluğundaki Gothard tüneli tam bir yıl sonra 1 Haziran 2016’da hizmete açılacak.

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

Gothard Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Kuzey Avrupa'yı İsviçre üzerinden İtalya'ya bağlayacak olan 57 kilometre uzunluğundaki Gothard tüneli tam bir yıl sonra 1 Haziran 2016'da hizmete açılacak.

57 kilometrelik Gothard tüneli 2016'da açılacak!

Kuzey Avrupa’yı İsviçre üzerinden İtalya’ya bağlayacak olan 57 kilometre uzunluğundaki Gothard tüneli tam bir yıl sonra 1 Haziran 2016’da hizmete açılacak.

Cankurtaran Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

TAMAMLANDIĞINDA Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak Cankurtaran Tüneli’nde betonlama çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı.Artvin Valisi Kemal Cirit, “Tünel, 2015 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Cankurtaran Tüneli Türkiye'nin en uzunlarından biri olacak!

Hopa - Artvin karayolu güzergahındaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapılan Cankurtaran Tüneli'nin 10 bin 400 metrelik bölümünde delme işlemi, 16 Mart 2014'te tamamlandı.

Cankurtaran Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Cankurtaran Tüneli' nde ışığın görülmesinin ardından yürütülen betonlama çalışmaları da yüzde 70 tamamlandı. Cankurtaran, 10 bin 400 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tüneli olacak...

Zigana Tüneli 10 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay kente yaptığı ziyaret sırasında projesinin tamamlanarak 10 Kasım'da ihaleye çıkılacağı müjdesini verdiği Zigana Tüneli, özellikle kış aylarında sürücülerin en çok zorlandığı yerlerin başında geliyor.

Zigana Tüneli Karadeniz'e nefes aldıracak!

Zigana Tüneli Karadeniz'e nefes aldıracak. Doğu Karadeniz’i, Orta Doğu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında yapılması planlanan 12,9 kilometrelik Zigana Tüneli için 10 Kasım'da ihaleye çıkılacak.

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.

Gali-Zaho Tüneli'nin kazısı tamamlandı!

Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, kazı tamamlandı...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Gothard tüneli Haberi

Gothard tüneli

1996 yılında çalışmalarına başlanan tünel 2011 yılında tünel açma işlemi sona ermişti.İsviçre Ulaştırma Bakanı Doris Leuthard ve İsviçre Demiryolları SBB Genel Müdürü Andreas Meyer, Gothard Tüneli'nde bir araya gelerek geri sayım saatine start verdi.




Bittiğinde Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Tünel içinde Yüksek Hızlı Trenler saatte 250 kilometreye kadar hız yapabilecekler. Ama projeyi önemli kılan bir diğer unsur; Avrupa'da büyük oranda demiryolları üzerinden yapılan kargo taşımacılığının İsviçre Alpleri'nden yeni tünelle geçişinin yüksek tonajlarda olmasına imkan verecek olması. Günümüzde 28 tona kadar taşınan kargolar yeni tren ve demiryollarında 40 tona kadar çıkabilecek. Karşılıklı olarak geliş ve gidişin ayrı iki tünel üzerinden inşa edilen Gothard tünelinde birer ray...