19 / 04 / 2024

Güney Kore inşaat sektörü

Güney Kore inşaat sektörü

Güney Kore’de düzenlenecek olan fuarlardan yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı Korea Build, 26 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında başkent Seul’da gerçekleşecek.

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Ayaz tarafından kuruldu.

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto para konusunda büyük bir hamle geldi. Güney Kore, yatırımcıları korumaya odaklanan kripto yasa tasarısını onayladı.

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Güney Kore, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’un kurucusu olduğu ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla’ya 2,2 milyon ceza kesti. Peki Tesla’ya bu ceza neden kesildi?

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Güney Kore swap anlaşmasının 780 milyon dolar karşılığı bölümü daha geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hesaplarına aktarıldı.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Güney Kore inşaat sektörü Haberi

Güney Kore inşaat sektörü

1950’li yıllarda savaştan henüz çıkmış olan Güney Kore,eşi benzeri olmayan bir hızla büyüyerek birçok sektörde kendini kanıtlamayı başarmıştır. Özellikle, 1962-1994 yılları arası her yıl yüzde 10 büyüme göstermeye devam eden ülke, ihracatta, yine bu yıllar arasında yıllık yüzde 20’ye yakın büyüme kaydetmiştir. Güney Kore, yaptığı bu büyük ekonomik atılımların yanı sıra, 1970’li yıllarda çelik sektörüne yaptığı yatırımlarla birlikte otomobil, gemi ve elektronik gibi alanlarda dünya ile rekabete geçmiştir. Günümüzde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Güney Kore’nin Türkiye ile dostane bir ilişkiye sahip olması iki ülke arasındaki ticaret hacminin her yıl daha da büyümesini sağlıyor.

Bu yıl TC Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ülkeler listesinde yer alan Güney Kore’ye ihracatımızı arttırmak için küresel ölçekte ticaret yapan birçok Türk firmasıbu ülkede...