20 / 04 / 2024

Gürcistan dev liman projesi

Gürcistan dev liman projesi

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

SON DAKİKA! Motorine Salı günü dev indirim geliyor! Sürücülere müjde!

Araç sahipleri son günlerde sakin ilerleyen akaryakıt fiyatlarında indirim olup olmadığını merak ediyordu. Motorinde dev indirim için tarih ve rakam belli oldu. İşte ayrıntılar ve BP, Opet, Shell, Total, PO 11 Kasım 2023 fiyat listesi...

Dev bankalar dolar tahminlerini peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören dövizciye koşacak

Dolar/TL kurunun  26,99 TL seviyesinde sabit kaldığı şu günlerde dev bankalardan dolar tahminleri gelmeye başladı. Bu rakamları gören dövizciye koşacak.

Altına FED'den deprem darbesi! Selçuk Geçer alım için tarih verdi!  Fiyatları görenlerin gözleri dev gibi büyüdü!

Selçuk Geçer, FED'in kararı sonrası açıklamalarla gündemde. Daha fazla bilgi için haberimize göz atabilirsiniz...

150 liradan 350 liraya! Mutfak tüpüne görülmemiş zam: 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

2023'ün ilk günleri dev zamlarla başlamış oldu . Mutfak tüpü fiyatları 350 TL'ye yükselerek görenlerin ağzını açık bıraktı. 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Son dönemlerde sermaye karlılığı konusunda endişelerini dile getiren bankalara bir yenisi daha eklendi. Konu hakkında bir uyarı daha, Türkiye'de faaliyet gösteren dev bir bankanın genel müdüründen geldi.

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

11 yıl önce Van’da meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren uçaktan haber var. Arızalandığı için Erzurum Havalimanı'nda kalan uçak, ihale yöntemiyle satılacak. Dev uçak için istenen bedel 400 bin lira olarak açıklandı.

Toyota Corolla Hatchback indirim kampanyasında son günler. İşte 29 Nisan 2022 fiyat listesi!

Geçtiğimiz günlerde dev bir kampanyaya giden Toyota, Corolla Hatchback Hybrid modelinde 219 bin 200 TL’ye varan indirim yaptı. Peki Corolla Hatchback Hybrid’lerin indirimli fiyatları ne kadar. İşte 29 Nisan 2022 fiyat listesi...

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi bugün Beykoz'da bin TL sermaye bedeli ile Oya Dağıstanlı tarafından açıldı.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Muğla Fethiye'de gayrimenkul vurgunu! 6 kişiye gözaltı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 84 yaşındaki N.K. adlı yaşlı adamın 111 taşınmaz mülkünü yasa dışı şekilde üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi tartışma yarattı!

Ege kasabasındaki Güllük Liman Sahası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Resmi Gazete ilanındaki belirsizlikler tartışma yarattı

Gürcistan dev liman projesi Haberi

Gürcistan dev liman projesi

Anaklia Derin Deniz Limanı, yılda 100 milyon tona kadar kargo işleme kapasitesine sahip olacak şekilde hayata geçiriliyor. İlk aşaması 2020’de tamamlanacak liman, tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak projelerin Gürcistan ayağını oluşturuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Gürcistan'dan TBC Holding ve ABD'den Conti International'ın oluşturduğu Anaklia Geliştirme Konsorsiyumu'nun Genel Müdürü Keti Boçorişvili, projeye ilişkin  yaptığı açıklamada, Orta Koridor güzergahı üzerindeki Gürcistan'ın Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan ile çok rekabetçi bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Amaç, buradaki konumumuzu güçlendirmek." diye açıklama yaptı. 

Geçmiş dönemde Gürcistan Sürdürebilir Kalkınma ve Ekonomi Bakan Yardımcısı olan Boçorişvili, "Tabii ki Türkiye bizim ana stratejik ortağımızdır ve bu durum ticaret, yatırım, turizm, taşımacılık gibi çeşitli alanlara yansımakta." dedi. 

Çeşitli ulaştırma projeleri için Gürcistan'ın 3 milyar dolar yatırım elde ettiğini bildiren Boçorişvili,...