25 / 04 / 2024

Gürcüstan

Gürcüstan

Türkiye, Gürcistan’la yılda 2 milyar dolarlık ticaret yapıyor. Sarp'tan yılda 350 bin TIR geçiyor. Batum’un tarım, turizm, inşaat ve altyapı alanlarında en büyük yatırımcısı Türkler...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Miltaş Emlak Geliştirme Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Miltaş Emlak Geliştirme Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Arnavutköy'de 67 milyon 463 bin 947 TL sermaye bedeli ile Yakup Gürcüoğlu, Harun Gürcüoğlu ve Zekeriya Gürcüoğlu ortaklığında kuruldu.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Star Reklam Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Star Reklam Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Gülüstan Özaltın tarafından kuruldu.

Stark Yapı Enerji Prefabrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stark Yapı Enerji Prefabrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Davut Deniz Gürcü tarafından kuruldu.

2,5 litrelik kolaya zam geldi! Mayıstan itibaren kola bu fiyata satılacak! Görenler şok olacak

Gıda fiyatları artmaya devam ediyor. Zamlar dur durak bilmezken son olarak da aralık ayında zam yapılan kola mayıstan itibaren bir zam daha geleceği açıklandı. Bu fiyatı görenler şok olacak.

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Gürcüoğlu tarafından kuruldu.

Ucuz ayçiçek yağı akını başladı! Bidon bidon alıp eve koşuyorlar!

Türk Lirası ulusal bazda değer kaybına devam ederken yabancı uyruklu vatandaşlar durumu fırsata çevirdi. Gürcüler, Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince alışveriş için akın etmeye başladı.

Fayam Gayrimenkul Otomobil Gıda Ve Tekstil Limited Şirketi kuruldu!

Fayam Gayrimenkul Otomobil Gıda Ve Tekstil Limited Şirketi bugün Sultangazi'de Yasin Bakırcı tarafından kuruldu.

Sahra Gül Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahra Gül Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Gülüstan Bulut tarafından kuruldu.

Marvent Yapı Malzemeleri Metal Nakliyat Kömürcülük Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marvent Yapı Malzemeleri Metal Nakliyat Kömürcülük Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da  500  bin TL sermaye bedeli  ile  Mervan Gök tarafından kuruldu.

İpek Açar Kömürcü ve Beste Açar arasındaki köşk krizi büyüyor!

Geçtiğimiz günlerde eşiyle Kayahan'n Gömeç’teki Gönül Köşkü adlı villasına tatil yapmaya giden İpek Açar Kömürcü, Kayahan'ın kızı Beste Açar'ın tepkisiyle karşılaşmıştı. Beste Açar konuyla ilgili hukuki işlem başlatacağını dile getirdi. 

Başakşehir'de gayrimenkul satışı yüzünden silahlı çatışma!

İstanbul Başakşehir'de 2 milyonluk gayrimenkul satışı yüzünden  Çeçen ve Gürcü iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.

Gürcüstan Haberi

Gürcüstan


Yılda 350 bin TIR'ın geçtiği Gürcistan'ın Sarp sınır kapısına en yakın şehri Batum, Türklerin akınına uğruyor. Gürcistan-Türkiye ticareti 2 milyar doları aşarken altyapı, inşaat, turizm, tarım, sağlık ve eğitim alanlarında yatırım için cazip fırsatlar sunuyor. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, ülkenin ve şehirin yatırım potansiyelini Yeni Şafak'a anlattı.


ACARA'DA YATIRIMIN % 80'İ TÜRKLERDEN


Başkonsolos Temizkan, Türkiye'nin Gürcistan'la en büyük ticaret ortağını belirterek, “Türkiye, bu ülkeye en fazla ihracat yapan ülke konumunda. En fazla yatırım yapan ülkeler sıralamasında da yine üst sıralarda. Acara bölgesinden bahsedersek Türk yatırımcılar buradaki özel işlerin yüzde 80'ini yapıyor. Bunun çeşitli nedenleri var. En önemlisi sınıra yakın olması. Batum Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti. Sarp sınır kapımıza 16 kilometre mesafede” dedi.


YILDA 6 MİLYON KİŞİ SINIRDAN GEÇİYOR


İki ülkenin vatandaşlarının sınırdan 15...