23 / 04 / 2024

haciz işlemleri süreci

haciz işlemleri süreci

Haciz işlemleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Haciz işlemleri 2013...

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Binlerce yeni kamu personel alımı yapılacak! Tam 7120 kişilik işe alım süreci başlıyor

Kamu sektörü, ekim ayı personel alım planlarını açıkladı. KPSS şartı olmadan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplamda 7.120 yeni kadro için işe alım süreci başlayacak. İşte kamuda işe alımlar için gerekli bilgiler ve nasıl başvuracağınıza dair tüm detaylar haberin devamında…

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı!

Aksüs Yapı tarafından İstanbul Alibeyköy'de hayata geçirilen Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı. Proje 104 milyon 637 bin 39 TL'ye mal olacak.

TOKİ Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi 250 milyon TL'ye mal olacak. Proje için ÇED süreci başladı.

haciz işlemleri süreci Haberi

haciz işlemleri süreci

Haciz işlemleri 2013!

Haciz işlemleri, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini alma yolu olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu haciz işlemi sırasında, alacaklının kendisinin ya da vekilinin de icra memurunun yanında bulunması gerekiyor. İcra memuru, borçlunun evinde gerekli inceleme ve tespitleri yaparak, menkul ve gayrimenkullerin rayiç bedellerini belirliyor.


Haciz işlemleri 2013 nasıl yapılıyor..

Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor. Borcun ödenmemesi halinde ise yukarıda belirttiğimiz gibi alacaklı ile icra memuru borçlunun mallarını haczedebiliyor.


Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konu olabiliyor. Haczedilen mallar, yed-i emin olarak tabir...