26 / 04 / 2024

Haftasonu dükkanını açmak isteyen esnaf ruhsat harcı ödeme 2015

Haftasonu dükkanını açmak isteyen esnaf ruhsat harcı ödeme 2015

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor! 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

Konut ve dükkan atayanlar dikkat! Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor. 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

TOKİ Bolu'da 988 dükkan inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Merkez'de 988 dükkan inşa edecek.

Deniz GYO'nun Etimesgut'taki 26 adet dükkanın değeri belli oldu!

Deniz GYO'nun Ankara Etimesgut'taki 26 adet dükkanın nihai değeri 16 milyon 900 bin TL oldu. Söz konusu taşınmazın KDV dahil nihai değeri 19 milyon 942 bin TL oldu. 

Deniz GYO'nun Göksu AVM'deki 46 dükkanının değeri belli oldu!

Deniz GYO'nun Göksu AVM'deki 46 dükkanının KDV hariç piyasa değeri 48 milyon 695 bin TL olurken, KDV dahil piyasa değeri 57 milyon 460 bin 100 TL oldu. 

Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Etiler'deki Alkent AVM'de bulunan 39 adet dükkanın değerleme raporu yayınlandı. Peki Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri ne kadar oldu? 

TOKİ'den Hatay Payas'a 542 konut ve 32 dükkan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay Payas'ta 542 konut ve 32 dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

Haftasonu dükkanını açmak isteyen esnaf ruhsat harcı ödeme 2015 Haberi

Haftasonu dükkanını açmak isteyen esnaf ruhsat harcı ödeme 2015

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti. 


Palandöken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 29 Ocak 2015'te yürürlüğe giren "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"a atıfta bulunarak, bu kanunla pazar günü dükkanını açmak isteyen esnaflardan alınan hafta tatili ruhsat harcının kaldırıldığını belirtti. 


Bazı belediyelerin dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini kaydeden Palandöken, "29 Ocak 2015 tarihinden sonra hiçbir esnaf ve sanatkarımızın pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek yok" ifadesini kullandı.


Palandöken, hafta tatili ruhsat harcını yıllık olarak ödeyen esnafın, bu harcın ocak ayı hariç geriye kalan 11 ay için...