27 / 04 / 2024

harita anahtarı

harita anahtarı

Belli bir bölgenin haritası hazırlanırken mutlaka olması gereken unsurlar arasında lejand bölümü de yer alıyor. Peki lejand nedir, işte yanıtı...

Lejand ne demektir?

Harita çizilirken mutlaka olması gereken hususlar arasında yer alan lejand ne demektir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’nde değer artışı vatandaşa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İnder öncülüğünde başlatıyor.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi başladı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi', İstanbul'da İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin öncülüğünde uygulanacak.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi detayları

Çevre Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm'le vatandaş kendi binasını dönüştürebilecek!

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi'yle, imar artışı veya kendilerine düşecek ilave kat olmaması nedeniyle inşaat şirketinin dönüşüme yanaşmaması durumunda vatandaş kendi binasını yapabilecek.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi ile ne değişecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İnder öncülüğünde başlatıyor.

Anahtar teslim kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile konut inşası modeline daha hızlı yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Saha Harita Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul Değerleme İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saha Harita Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul Değerleme İnşaat Taahhüt Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Yıldırım tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Anahtar teslim kentsel dönüşüm projesi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi", İstanbul'da İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) öncülüğünde uygulanacak.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi İstanbul'da tanıtıldı!

"Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha hızlı ve nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği çerçevesinde Garanti Mortgage’in, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği “Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi” İstanbul’da İNDER öncülüğünde uygulanacak.

VEKON Yapı Fuarı'nda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak!

Prefabrik yapı sektöründe üretim hacmi 3 milyon metrekareyi aşan Vekon, fuarda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak. Yaklaşık 70 ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran firmanın ürünleri; işçi, askeri, afetzede ve mülteci kampı amaçlı kullanılabiliyor.

Mergos Mühendislik Harita İnşaat Gayrimenkul Değerleme ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergos Mühendislik Harita İnşaat Gayrimenkul Değerleme ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Halit Demir tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 20 Nisan'da kuruldu.

Bakanlık Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na katıldı!

Bu yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca 15.’si düzenlenen Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı...

harita anahtarı Haberi

harita anahtarı

Lejand nedir?

Haritalar, sınırları belirlenmiş bir bölgenin kuş bakışı olarak ve belirlenen bir ölçek oranında küçültülerek bir düzleme aktarılmış halini ifade ediyor. Harita hazırlama aşamasında, harita içeriğinde mutlaka bulunması gereken unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu hususlardan biri olan lejand nedir, ne için kullanılır?


Lejand, haritalarda bulunan özel işaretlerin ne ifade ettiğini açıklayan bölümüne deniyor. Lejand işaretleri, her haritanın kullanım amacına göre farklılık gösterebiliyor.


Fransızca kökenli bir kelime olan lejand, harita anahtarı, haritanın dili ya da harita işaret anahtarı olarak da ifade ediliyor. Genellikle haritanın sağ alt köşesinde bulunan lejand bölümünde haritaların üzerindeki renklerin, simgelerin, terimlerin kısaca açıklanıp, aynı zamanda kuzey işareti ve ölçek gibi ayrıntılar da belirtiliyor.


Lejand işaretleri..


Işıl Seren...