29 / 03 / 2024

Haşim İşcan havaray projesi haberi

Haşim İşcan havaray projesi haberi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına işlediği havaray hattı projesinin 1964 yılında dönemin Belediye Başkanı Haşim İşcan'a teklif edilmiş, İşcan da olumlu karşılamış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ort

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Ayazağa Depoculuk Ve Lojistik Anonim Şirketi kuruldu!

Ayazağa Depoculuk Ve Lojistik Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Şenkardeşler ve Mert Levi ortaklığında kuruldu.

Kuzu ciğerin fiyatı eti solladı, kilosu 420 TL'ye satılıyor!

Diyarbakır'da kuzu ciğerin fiyatı, eti solladı. Kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükselirken et ise 390 liraya satılıyor. DİLTO Başkanı Haşim Elkaan, fiyat artışlarından rahatsızlık duyduklarını ancak bu duruma bir çözüm bulamadıklarını belirtti.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 54 milyon 99 bin 498,33 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Şenova Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Şenova Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 46 milyon 527 bin 867,48 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Elmas Minela Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Minela Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Elmas ve Veli Kunçay ortaklığında kuruldu.

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Bora Özerman, Ali Aykut Şen, Engin Erol ve Mert Emin Maltepe ortaklığında kuruldu.

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Bora Özerman, Ali Aykut Şen, Engin Erol ve Mert Emin Maltepe ortaklığında kuruldu.

Yeni Oya Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Oya Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta HAşim Cihan Yazgan tarafından kuruldu.

Aykutlar Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aykutlar Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Haşim Aykut tarafından kuruldu.

Gera Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Gera Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şile’de Haşim Atasoy ve İlknur Atasoy tarafından kuruldu.

Uzm Yatırım İnşaat Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Uzm Yatırım İnşaat Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’de Abdulrahman Elhoş, Halil Aboud, Haşim Halil ve Vail Elhoş tarafından kuruldu.

Haşim İşcan havaray projesi haberi Haberi

Haşim İşcan havaray projesi haberi
Havaray projesinin İstanbul Belediyesi'nin ve kentin gündemine bundan 50 yıl önce 1964 yılında da geldiği ortaya çıktı. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Alman Krupp firması, 1964 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı  Haşim İşcan'a 'havai metro' teklifinde bulunmuş, İşcan da projeyi müspet karşılamış. 1964 yılında teklif edilen havarayın elektrikle çalışması ve lastik tekerlekli olması öngörülmüş...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...