27 / 04 / 2024

hava kontrol kulesi tasarım yarışması başladı

hava kontrol kulesi tasarım yarışması başladı

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

DHMİ 11 asistan ve 61 stajyer hava trafik kontrolörü alıyor! Başvurular başladı! KPSS'den 70 puan alanlara müjde! 

DHMİ Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 11 asistan ile 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı yapılacak. Başvurular resmen başladı. İşte detaylar...

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Havalimanı Meteoroloji Kulesi açıldı!

29 Ekim´de resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Meteoroloji Kulesi'ne sahip havalimanı oldu. Meteoroloji Kulesi sayesinde havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisi ve hava raporu verebilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. havalimanında kule Türk Bayrağı renklerine büründü!

Yapım çalışmaları tam gaz devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nda Hava Kontrol Kulesi Türk Bayrağı renklerinde ışıklandırıldı...

Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Mahmutbey hattında inşaat sürüyor!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temel atma törenine katılan Arslan, daha sonra, yapımı devam eden Odayeri-Çatalca devlet yolu ve Odayeri-Kınalı otoyolu inşaatlarında incelemelerde bulundu.

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli atılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılarak konuştu.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli 26 Ekim'de atılıyor!

Lale çiçeğinden esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası'nın temeli 26 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve IGA yöneticilerinin katılacağı törenle atılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın kulesi, Mimarlık Ödülü'nü kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı.

3. Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda lale figüründen esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı

hava kontrol kulesi tasarım yarışması başladı Haberi

hava kontrol kulesi tasarım yarışması başladı

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı. Yarışmaya; Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının çok önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı.


Toplam 5000 metrekare inşaat alanına sahip, 95 metre yükseklikte yapılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için Zaha Hadid semazen dönüşlerinden, Moshe Safdie Osmanlı geometrik desenlerinden, Massimiliano Fuksas minarelerden, Pininfarina-Aekom lale çiçeği formundan, RMJM Architects İstanbul’un martılarından esinlenirken Grimsaw-Nordic ise terminal binası ve genel havaalanı tasarımıyla bütünlük sağlayacak bir konsept ile hazırladıkları tasarımları paylaştı.

İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,“Yerel mimariden ilham alan, eşi olmayan bir proje geliştiriyoruz. Hava Trafik Kontrol Kulesi tasarımının...