26 / 04 / 2024

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihracı

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihracı

Açıklanan resmi verilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün itibariyle toplamda 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada kira sertifikası ihracı için Dubai Islamic Bank, Emirates NBD Capital, HSBC ve Standard Chartered bankalarına yetki verildiğini bildirdi.

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart tarihi itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 475,7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Yeni ekonomi yönetimi ile piyasa tahminleri de değişti! Yıl sonu dolar, faiz hangi seviyelere gelecek? İşte tahminler...

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından piyasada değişim rüzgarları esiyor. Ekonomi kadrolarında da değişim beklenirken, önümüzdeki günlerde uzmanlar dolar ve faizlere ilişkin de dengelerin değişebileceğine işaret ediyor.

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Düşük faizli hazine bonosuna yanaşmayan bankalar dövize çevrilen kur korumalı mevduatta adeta para seçiyor. Büyük bir banka 10 bin doları 3 aylık olmak kaydıyla getirene 598 dolar artı faiz avantajı başlattı.

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihracı Haberi

Hazine dolar cinsi kira sertifikası ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplamda 5 yıl vadeli (22 Haziran 2026) ihracın tutarı 2,5 milyar dolar ve kira oranı yüzde 5,125 (Mid Swap 426,7 baz puan) şeklinde belirlendi.

İhraç tutarı 22 Haziran 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı hesaplarına yatırılmış olacak. Yapılan kira sertifikası ihracına 200'den fazla yatırımcıdan, ihraç tutarının yaklaşık olarak 4 misli kadar talep geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı ihraca göre, kira sertifikasının yüzde 54'lük kısmı Orta Doğu, yüzde 15'lik kısmı Türkiye, yüzde 14'lük kısmı Birleşik Krallık, yüzde 8'lik kısmı diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 6'lık kısmı ABD ve yüzde 3'lük kısmı isye Asya'daki yatırımcılara satıldı.

Hazine'den 951 milyon TL'lik kira sertifikası...