23 / 04 / 2024

hisseli arsada inşaat nasıl yapılır

hisseli arsada inşaat nasıl yapılır

Hisseli arsa üzerinde diğer pay sahiplerinden izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli arsada inşaat nasıl yapılır? İzin nasıl alınır?

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Çekmeköy Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı başladı!

Çekmeköy Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde tahsis edilen arsada yeni bir aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmalarına başladı...

Şanlıurfa Vakıflar Müdürlüğü'nden konut inşaatı ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Haliliye Süleymaniye'de yer alan arsada kat karşılığı konut inşaatı yaptıracak..

Samsun İlkadım Belediyesi 11.3 milyon TL'ye inşaat yaptıracak!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun Saitbey Mahallesi Unkapanı Caddesi'nde bulunan arsada ticaret+konut inşaatı yaptıracak.Tahmini inşaat maliyet bedeli 11 milyon 308 bin TL olarak belirlendi.

Emlak Konut Ispartakule 5. Etap ihalesini Torkam İnşaat kazandı!

Emlak Konut Ispartakule 5. Etap arsa ihalesinin kazananı belli oldu. Toplam 47 bin 168 metrekare parsel alanına, 82 bin 336 metrekare inşaat alanına sahip olan arsada gerçekleştirilecek projede metrekare birim fiyatı yaklaşık 7 bin 287 TL olacak.

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

İnşaat ruhsatı için vekaletname örneği!

İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda her bir hissedarın vekaletnamesi ve muvaffakatnamesi dilekçe ekinde yer alması gerekiyor. Verilen vekaletnamede inşaat ruhsatı işlerinin de belirtilmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı için vekaletname örne

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Kartepe'deki arsa inşaatı hakkındaki açıklama ne?

CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve Kartepe Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Kartepe Kent Mezarlığı yanında bulunan arsada yükselen inşaatı sormuştu. Belediyeden o sorulara cevap geldi

Ankara'da 21 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Kızılırmak Mahallesi'nde bulunan arsada kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşin keşif bedeli; 21 milyon 61 bin 591 TL olarak belirlendi.

Samsun'da inşaat kazısı sırasında tarihi mezar bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde müteahhit Ahmet Kırımlı, Meryem Ukan'a ait arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması yaptıkları sırada tek oda şeklinde altın girişi bulunan tarihi mezar ortaya çıktı.

Hisseli arsada inşaat nasıl yapılır?

Hisseli arsa üzerinde diğer pay sahiplerinden izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli arsada inşaat nasıl yapılır? İzin nasıl alınır?

hisseli arsada inşaat nasıl yapılır Haberi

hisseli arsada inşaat nasıl yapılır

Hisseli arsada inşaat nasıl yapılır?

Hisseli arsada inşaat yapılabiliyor. Ancak, hissedarlar bu taşınmaz mal üzerinde tek başına karar veremiyor. Söz konusu arsa üzerinde yapılacak herhangi bir işlemde tüm hissedarların onay vermesi gerekiyor.


Hissedarlardan onay alınmadan inşaat yapılması halinde ortakların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Buna göre hisseli arsa üzerinde yapılacak tasarruf işlemi için tüm hissedarların onaylaması şart.


Hisseli arsada malik tarafından izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Ortaklığın giderilmesi davası örneği aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

6. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/6153

K. 2005/7300

T. 11.7.2005

DAVA : Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı paydaşlığın giderilmesi davasına dair karar davacılar tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü: 


KARAR : Uyuşmazlık, bir adet taşınmazın ortaklığının giderilmesine...