29 / 03 / 2024

İBB tuzla arazisi

İBB tuzla arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 20 yıl önce kültürel tesis alanı olarak ayrılan araziyi, satışa çıkardı. 35 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan söz konusu arazi için, 16.974.000 TL muammen bedel belirlendi.

Tuzla-Samandıra metro hattı için tarih verildi! Tuzlalılara müjde! Geri sayım başladı...

İBB Adayı Murat Kurum Pendik'teki Trafik sorununu ele alarak, Tuzla-Samandıra arasında ihtiyaç duyulan raylı sistem hattı ile ilgili tarih verdi. 

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

TOKİ Tuzla mağdurları ve İBB Başkan adayı Murat Kurum, zamlar konusunda anlaşamadı. Peki o görüşmede neler konuşuldu? Murat Kurum ne teklif etti? İşte ayrıntılar...

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi! Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek! 

İBB iştiraki KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi. Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in teslim tarihi resmen belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinin teslim tarihi resmen belli oldu. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 10 Aralık tarihinde teslim edileceğini müjdeledi.

KİPTAŞ'tan erken teslim müjdesi! Tuzla Meydan Evler o tarihte teslim edilecek!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler projesinde erken teslim müjdesi geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 3 Aralık tarihinde teslim edileceğini söyledi.

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

KİPTAŞ Tuzla Aydınlı projesi geliyor! Yeni proje!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlı projesi için ÇED süreci başladı. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL'ye mal olacak.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de erken teslim müjdesi!

Temeli 1 Haziran tarihinde atılan İBB iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesi KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in kuraları çekildi!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler'in kuraları çekildi...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler kuraları yarın çekiliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Tuzla Meydan Evler projesinde hak sahipleri belli oluyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları bugün sona eriyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde ön başvuru süreci bugün sona eriyor. Proje için ön başvuru süreci bugün saat 17:00'de bitecek...

İBB tuzla arazisi Haberi

İBB tuzla arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 20 yıl önce kültürel tesis alanı olarak ayrılan araziyi, satışa çıkardı. Satışa çıkartılan ve 35 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan söz konusu arazi için, 16.974.000 TL muammen bedel belirlendi, ihale, 26 Ağustos 2015'te yapılacak. İBB, 1981 yılından beri mülkiyetinden bulunan Tuzla Şifa (Merkez) Mahallesi'ndeki 7.544 metrekarelik arazinin önce imar planlarını değiştirdi, şimdi de satışa çıkardı. 1985 imar planlarında spor ve park alanı olarak ayrılan, 1996 imar planlarında ise kültürel tesis alanına alınan kamu arazisi ranta kurban edildi. Büyükşehir Belediyesi 2010'da, arazinin önce nazım imar planını değiştirerek, kültürel tesis alanından konut alanına aldı. 2011 yılında da aynı değişiklik uygulama imar planlarında yapıldı, imar değişikliği ile söz konusu araziye yüzde 40 yapılaşma hakkı ile 2 katlık konutların...