28 / 03 / 2024

İğneada çimento limanı

İğneada çimento limanı

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İğneada'da kurulması planlandığı iddia edilen çimento limanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

İğneada'ya çimento limanı inşa edilecek!

Traçim Limanı 2012’de Limanköy Balıkçılık Kooparatifi’nin açtığı davayla Danıştay’dan geçememişti. Liman projesi 3 yıl sonra yeniden gündeme getirildi..

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısında inşa edilecek olan çimento limanı projesine bir buçuk sene sonra onay verildi. İşte ayrıntılar...

İğneada'da 3.4 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İğneada Belediyesi, Liman Caddesi mevkiideki arsa ve üzerindeki iki binayı ihale ile satıyor. İhale 19 Şubat'ta yapılacak..

Bursa Çimento, Rodaport’daki hissesini yüzde 50’ye çıkardı!

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

İğneada'da kurulacağı iddia edilen çimento limanı TBMM'de konu oldu!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İğneada'da kurulması planlandığı iddia edilen çimento limanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Batıçim Batı Anadolu Çimento'da görev değişimi!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., Liman İşletme Müdürü Nuri Demiray'ın bağlı ortaklık Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş.' nin Liman İşletme Müdürlüğü görevine atdığını KAP'a bildirdi.

İğneada halkında nükleer santral tedirginliği!

Nükleer santral yapılması planlanan İğneada’ya gittik. Longoz ormanlarının sahile kavuştuğu bu noktada, yeni yapılan liman, tam bir sürpriz. Çevredeki 17 köy, tedirgin.

Kırklareli İğneada çimento limanı projesinde son durum!

Kırklareli'nin İğneada Beldesi'nde daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen çimento limanı projesi yeniden hayata geçirilmek isteniyor.

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına yatırım yapacak!

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

Batıçim Batı Anadolu Çimento Aliağa'da arsa aldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., liman işletmesinin karasal alanda geri hizmet sahası olarak değerlendirilmesi amacıyla İzmir Aliağa'da 64 dönümlük arsa alındığını KAP'a bildirdi.

Batıçim Çimento, Aliağa'daki limanını büyütecek!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., İzmir ili Aliağa ilçesi Nemrut körfezinde bulunan limanlarını büyüteceklerini, yaklaşık maliyetin 30 milyon TL tutarında olacağını KAP'a bildirdi.

İğneada'ya çimento limanı inşa edilecek!

Traçim Limanı 2012’de Limanköy Balıkçılık Kooparatifi’nin açtığı davayla Danıştay’dan geçememişti. Liman projesi 3 yıl sonra yeniden gündeme getirildi..

İğneada çimento limanı Haberi

İğneada çimento limanı



CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İğneada'da kurulması planlandığı iddia edilen çimento limanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Kayan önergesinde "Yerel ve Ulusal basında "İğneada'nın ölüm fermanı!" başlıklı haberlerde; Kırıklareli İlimizin İğneada Beldesinde daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen "çimento limanı projesi"nin yeniden hayata geçirilmek istendiği, milli park statüsüne sahip longoz ormanlarının dibinde çimento limanının inşa edleceği, limana sadece çimento ve kimyasal zehirli katı atık taşıyan gemilerin yanaşacağı, liman sahasının tümünün klinker öğütme sahası olarak kullanılacağı iddiaları sıkça yer almaktadır." diyerek 2 soru sordu.


Kayan'ın soruları


1- Yerel ve Ulusal Basında yer alan; "İğneada'nın ölüm fermanı!" başlıklı haberlerin içeriğindeki bu iddialar doğru mudur?


2- Bu iddialar doğru ise; Trakyamızın yeşilini, suyunu yok edecek projeleri hayata geçirmek konusunda ısrarcı olmanızın...