26 / 04 / 2024

ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi

ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

TOKİ, Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Zonguldak'taki Kız Meslek Lisesi olarak bilinen, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’ne otopark yapılması için yıkılabileceğiyle ilgili iddialar meclise taşındı.

MÜSİAD Perakende ve Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, MÜSİAD Perakende ve Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı.

Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yeni spor alanı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yapımına kısa bir süre önce başlanılan Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Alanı yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdi.

İhtisaslaşmış meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 36 ayda tamamlanacak!

Yozgat'a yapılacak olan 36 derslikli, 25 atölye ve 400 yataklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapımı için protokol imza töreni düzenlendi. 36 ayda tamamlanacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rönesans firması yapacak.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkalacak mı?

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiasında bulundu.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı ne durumda?

TARSUS Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, bölgenin en modern ve iddialı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının en geç 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Konya Ereğli TOKİ Mesleki ve Eğitim Anadolu Lisesi Uygulama Oteli açıldı!

Konya Ereğli'deki TOKİ Mesleki ve Eğitim Anadolu Lisesi Uygulama Oteli açıldı. Şehrin gürültüsünden uzak konforlu konaklamanın yeni adresi olarak gösterilen OAL Otel'in açılışına Ereğli protokolü ve okul müdürleri katıldı.

Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde dış cephe aydınlatması tamamlandı!

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi tarafından yaptırılan Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçe ve dış cephe aydınlatması tamamlandı.

ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi Haberi

ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılması için çalışma başlatıldı.


MEB Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, bakanlığın mesleki eğitimi önceliğe alan ve sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Nitelikli iş gücünün, öncelikle okulların da istenilen niteliklere sahip olmasıyla mümkün olduğuna işaret edilen yazıda, bu doğrultuda insan gücünü ve mali kaynaklarını sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerine ihtiyaç bulunduğu bildirildi.

Kamuoyunda mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılması ve alanında markalaşmış okulların hedeflendiğinin ifade edildiği yazıda, bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynamalarının veya gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vermesinin planlandığı...