26 / 04 / 2024

ilk yerli feribot

ilk yerli feribot

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tatvan'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotunun tamamen Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Seyahat harcamaları ilk çeyrekte 22,3 milyar TL oldu!

TUİK verilerine göre yerli turistlerin yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

TOGG ikinci el sıfırından daha pahalı!  Bakın ikinci el fiyatı ne kadar?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG T10X, süratle yolların yeni hakimi oldu. Başlangıçta 953 bin liralık etiketle tüketiciyle buluşan bu muhteşem aracın teslimatlarına yeni başlanmışken, ikinci el piyasası bile hızla şekillenmeye başladı.

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

Son Dakika! Togg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a teslim edildi Plaka detayı dikkat çekti!

Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli otomobili TOGG, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edildi. 'Anadolu' renginde olan TOGG'daki plaka detayı ise dikkatli gözlerden kaçmadı. İşte son dakika haberinin detayları...

Togg’da geri sayım başladı! Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta belli olacak!

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta yapılacak çekiliş ile belirlenecek. Ön sipariş için başvuruda bulunan 177 bini aşkın kişi arasında yapılacak çekiliş sonucu 20 bin kişi Togg’un anahtarını almaya hak kazanacak.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a hücum! Ön sipariş sayısı 100 bini aştı! Son sipariş tarihi ne zaman?

Türkiye’nin yerli otomobil rüyası Togg ile gerçek olurken, daha üretiminin ilk yılında tüketicilerden yoğun ilgi gördü. T10X için verilen ön siparişin 100 bin adedi geçmesi üzerine, çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkartıldı.

TOGG için büyük gün! İlk siparişler başlıyor! İşte satın alım için çekiliş tarihleri!

TOGG için büyük tarih geldi, çattı. Yerli otomobilimiz TOGG’un ilk sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş ile belirlenecek. İşte detaylar!

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyat listesi kulislere sızdı! İlk teslim tarihi resmen belli oldu! 

Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg için nefesler tutuldu ve geri sayım başlarken fiyat listesi kulislere sızdı.  İlk teslim tarihi resmen belli oldu! İşte Togg'un fiyatı...

TOGG satışa çıkıyor! İşte SUV modelin adı ve fiyatı!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış süreci bu hafta başlıyor. Togg'un C- SUV modelinin ismi de belli oldu. Togg'un başlangıç fiyatı için ilk tahminlerde gelmeye başladı.

İlk yerli otomobil satışa çıktı! Fiyatını duyanlar buz kesti! TOGG’u beklerken o geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacağını açıklamasının ardından vatandaşlar TOGG'un satışa sunulmasını beklerken yerli elektrikli araç RKS A1'in sağladığı avantajlarla dikkatleri üstüne topladı.

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılacağı tarihi duyurdu. İşte Togg'un uluslararası arenada yollara çıkacağı o tarih... 

ilk yerli feribot Haberi

ilk yerli feribot

Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ile İskele sahilinde, Türkiye'nin en büyük feribotunu inceledi.


Tatvan Tersanesi'nde yaptırılan feribotun 136 metre uzunluğunda olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:


"Feribot 136 metre uzunluğunda ve tamamen Tatvan'da yapıldı. Önce tersane yaptık sonra bu feribotu tamamladık. Mayıs ayında devralacağız. Tamamen Türk mühendislerin projelendirdiği, Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru bir iştir. Kıt şartlarda böyle önemli bir projeyi gerçekleştirmek büyük bir başarıdır. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. İnşa aşamasında buraya yurt dışından makine getirmeye karar vermişlerdi. Ben yüklenici firmaya 'buraya yerli makine kuralım' dedim. Eskişehir'de bunları inşa ettik, her biri 8 bin beygir gücünde olan bu makineleri feribotta kullandık. Tamamen yerli makineler kullanıldı. Yakıt tasarrufu da...