28 / 03 / 2024

İMKON müteahhit sorunları

İMKON müteahhit sorunları

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi.

Tuğrul Türkeş müteahhitlerin sorunlarını dinledi!

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.

Müteahhit Mehmet Yamer'in cinayetinde 5 kişi gözaltına alındı!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde müteahhit Mehmet Yamer'in öldürülmesi, sekreterinin ise yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

Önüne gelen müteahhit olamayacak!

Hükümet, inşaat sektörüne yeni düzenlemeler getiriyor. Meclis’e sunulan teklif yasalaşırsa, müteahhit yeni işe başlarken mali gücü ve iş bitirmesine bakılacak.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Güney ve Osman Güney ortaklığında kuruldu. 

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

İMKON müteahhit sorunları Haberi

İMKON müteahhit sorunları

Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhideri Konfederasyonu (İMKON) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Genel Sekreter Alaattin Çakır ve diğer üyelerle bir araya gelen Türkeş, inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi. Ziyarette, "Müteahhitlik hizmeti Türkiye ekonomisine yüzde 25 katma değer katan bir sektör olmasına rağmen birçok sorunla boğuşuyor" diye konuşan Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın defalarca ertelendiğini anımsatarak, bu yasanın çürükleri ayıklamak, sürdürülebilirliği sağlamak için zaruri olduğunu ifade etti. Tellioğlu "Sektördeki çürükler sebebiyle uluslararası arenada prestij kaybı yaşıyoruz. Oluşan güvensizlikten dolayı, teknik şartnameleri hazırlayan Avrupa ülkeleri maddelere kendi inşaat malzemelerini koyarken, biz projenin sadece taşeronluğunu alabiliyoruz" dedi. Tuğrul Türkeş sorunları dinleyip taleplerin yerine getirilmesi için...