27 / 04 / 2024

İngiltere\'deki ticari konut kredileri

İngiltere\'deki ticari konut kredileri

HSBC, İngiltere'de ticari konut kredilerinin yüzde 85'inin anlaşmalarını ihlal ettiğini bildirdi

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Acil konut ihtiyacı kontrolden çıktı! 167 bin kişi yeni yıla evsiz girecek!

İngiltere'deki barınma sorunu gittikçe büyüyor. Londra'da bu yıl  82 bini çocuk, en az 167 bin kişinin evsiz olduğu açıklandı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de ortalama konut fiyatı ekim ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu artışla fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İncek Prestij'deki 4 konut satışa çıkarıldı! 

Metropol İmar A.Ş. Genel Müdürlüğü, Ankara İncek Prestij'deki 4 konut satışa çıkardı. Satış ihalesi için teklifler 7 Kasım tarihinde saat 10.00’da Metropol İmar A.Ş. Genel Müdürlüğünde açılacak.

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının hızla artacağı ve 2026'ye kadar yıllık 15,8 milyar sterlin ek maliyet oluşturarak 7,5 milyon haneyi etkilemesi öngörülüyor.

Belediye ticari, konut ve turizm imarlı arsa satacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan ticari+konut+turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Semt Güngören'deki 88 konut ile 8 iş yeri satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev sahibi olmak için hemen bakın! Büyük fırsat!

Güngören Belediyesi Semt Güngören projesindeki, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 88 adet konut ile 8 adet iş yerini satıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İstanbul'da büyük fırsat! 

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya göre sadece 14 sterlin artış kaydettiği belirtildi.

İngiltere\'deki ticari konut kredileri Haberi

İngiltere\'deki ticari konut kredileri

HSBC, son beş yılda İngiltere'de ticari konut kredilerinin yüzde 85'inin anlaşmalarını ihlal ettiğini ve piyasanın yükümlülüklerini çözmek için çift dipli bir düzeltme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

HSBC analistleri İngiliz gayrimenkul yatırım fonlarının ciddi biçimde aşın değerli olduğuna ve varlık fiyatlarının gelecek yıl yüzde 9-16 düşebileceğine dair uyanda bulundu. İyileşen algının ofis, mağaza ve depo fiyatlarını arttırmasıyla en büyük mülk sahiplerinin hisseleri son aylarda ralli yaptı; Land Securities marttan bu yana yüzde 90...